Apple Music

Tech update – week 24

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over Apple’s antwoord op Spotify, een app die je waarschuwt voor oplichters en shoppen op je iPhone.

Apple gaat strijd aan met Spotify

Apple Music is vanaf 30 juni in honderd landen beschikbaar. De dienst kost ongeveer een tientje per maand en wordt standaard meegeleverd met iOS in de Muziek-app. Met de nieuwe muziekdienst wil het bedrijf gaan concurreren met streamingdiensten zoals Spotify.

Apple Music

Steeds meer gebruikers streamen hun muziek, in plaats van die te kopen via bijvoorbeeld de iTunes Store en Apple heeft daar in toenemende mate last van.

Gebruikers kunnen met Apple Music in principe alle muziek in de iTunes Store, zo’n 30 miljoen nummers, afspelen. Daarnaast komt Apple met een eigen radiostation: Beats 1. Dit station wordt gepresenteerd door onder anderen BBC-veteraan Zane Lowe en is wereldwijd 24 uur per dag, zeven dagen per week te beluisteren. Bron: nos.nl »

Officiële Opgelicht-app waarschuwt bij nepmails en malafide verkopers

In de Opgelicht?! app vind je een overzicht van de meest actuele waarschuwingen op het gebied van oplichting en bedrog. Door je te abonneren op één of meerdere categorieën binnen de app, krijg je direct een melding zodra wij een voor jou relevante alert plaatsen.

opgelicht app

Je kunt je ook aanmelden voor waarschuwingen over jouw financiële instellingen, zoals bijvoorbeeld je bank of creditcardmaatschappij. Hierdoor ben je als eerste gewaarschuwd en voorkom je dat je opgelicht wordt.

[appstore id=992392751]

Download voor android. Bron: opgelicht.nl »

Shoppen verschuift van iPad naar iPhone

Reken jij je digitale winkelmandje tijdens het shoppen af met je iPhone of iPad? Volgens Maurice Jongerius, mobiele baas van Bol.com, treedt de smartphone steeds meer naar de voorgrond, waardoor tablets minder vaak worden gebruikt om online te winkelen.

Device Shift: van tablet naar mobiel

Device Shift: van tablet naar mobiel

Tijdens het E-commerce Live-evenement in de Beurs van Berlage hield Jongerius een presentatie over de verschillende apparaten die men gebruikt om online te winkelen bij Bol.com. In een grafiek is goed te zien dat smartphones steeds belangrijker worden, terwijl tablets juist naar de achtergrond verdwijnen. Bron: iculture.nl / emerce.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -