james bond bestuurt auto met telefoon

Tech update – week 25

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over een nieuwe Fairphone, inparkeren à la James Bond en veiligheidsissues met miljoenen Samsung smartphones.

Nederlandse Fairphone kondigt tweede smartphone aan

Het Nederlandse Fairphone met met een tweede smartphone. De Fairphone 2 is deels modulair, waardoor gebruikers zelf onder meer een gebroken scherm kunnen vervangen en de camera een upgrade kunnen geven.

fairphone 2

Fairphone is opgericht met als doel een duurzamere en eerlijkere productie van onderdelen van smartphones te bewerkstelligen, onder meer door leveranciers ertoe aan te zetten grondstoffen te winnen uit mijnen in conflictvrije gebieden en door fabrikanten aan te sporen arbeidsomstandigheden in fabrieken te verbeteren. Bron: tweakers.net / fairphone.com »

Met je smartphone je dure auto inparkeren

Ken je die scene uit een van de James Bond films waarin James Bond met zijn telefoon de auto bestuurt. Nu heeft Landrover een technologie ontwikkeld dat wel heel wat minder spectaculair eruit ziet, maar wel handig.

https://youtu.be/QjJ2wKCMq5w

Je kunt je auto in smalle stukjes inparkeren en manoeuvreren. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn voor mensen die wel geld hadden om een grote auto te kopen, maar niet meer voldoende om hun garage erop aan te passen. :) Bron: jaguarlandrover.com »

Veiligheidslek in miljoenen Samsung smartphones

Gebruikers van Galaxy S4, S5 en S6 moeten oppassen, want hackers kunnen via een valse update van de default toetsenbord-app de smartphone volledig overnemen.

Samsung Galaxy veiligheidslek

Dit veiligheidslek zit in miljoenen toestellen. Er is wel een update beschikbaar, maar voor veel abonnees zit die update vast bij hun provider. Dat is in ieder geval in de USA een groot probleem. Of dat in NL zo is, dat weet ik niet. Bron: webwereld.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -