Bomaanslag Brighton hotel

Online cursus #vergeven

2 min leestijd

Deze week hebben we onze nieuwe online cursus over #vergeven beschikbaar gemaakt. We hebben er geen persbericht aan gewijd maar gewoon zichtbaar gemaakt in onze cursusomgeving. We zijn erg hoopvol in wat deze cursus zal gaan uitwerken.

vergeven online cursus

Waarom deze cursus?

Wordt de wereld er mooier van als we vaker ‘het spijt me‘ of ‘vergeef me‘ zouden zeggen? Wij geloven denken van wel. Terwijl deze woorden vaak juist zo moeilijk zijn om uit te spreken… Er zijn ontzettend veel mensen die worstelen met gekwetstheid of beschadiging in hun leven en die het nodig hebben om te vergeven, om los te komen uit bitterheid en een nieuwe toekomst in te kunnen stappen.

De cursus wil deelnemers helpen bij een proces van nadenken over vergeven, het vertellen van hun eigen verhaal, vergeven van daders en anderen en zelfs in herstellen (of loslaten) van een relatie.

Ook voor niet-gelovigen

Het is een bewuste keuze geweest om de cursus niet te christelijk te maken. Het is geen evangelisatie-cursus met een doel om mensen het evangelie uit te leggen. Nee, het is een cursus die bedoeld is om te helpen in een heel persoonlijk thema. Als mensen later meer willen weten over het evangelie, dan worden ze van harte uitgenodigd om meer te ontdekken in bijvoorbeeld een Waarom Jezus? cursus.

Ervaringsverhalen

De cursus is zeker niet alleen theorie. We vertellen ook mooie, krachtige en inspirerende verhalen uit het leven van zoveel verschillende mensen die de moed hadden om te vergeven. Zoals Malala, zoals de mensen die achterbleven na de Charleston shooting

De grote verhalen kunnen misschien afschrikken. En lijken ze wellicht te groot. En het is waar hoor, want de meeste dingen die we moeten vergeven zijn kleine, misschien gewone en alledaagse dingen. Zo leren we ook vergeven wat groot is.

Een bommenlegger vergeven

Op dit moment wordt een documentaire afgerond die helemaal gaat over vergeven. Harvey Thomas was de woordvoerder van Margaret Thatcher, de Britse premier. In 1984 was er een bomaanslag in het hotel waar een grote bijeenkomst zou zijn. Harvey overleefde de bomaanslag.

Bomaanslag Brighton hotel

Na een aantal jaar, terwijl hij preekte in een kerk over “vergeef ons onze schulden, zoals ook wij vergeven die ons iets schuldig zijn” stopte hij zijn preek en besloot om zelf aan de slag te gaan: de bommenlegger vergeven.

Doe zelf de cursus (of deel de cursus met een ander) »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -