uber taxi

Tech update – week 27

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week over veiligheid van android telefoons, een nieuwe online cursus en mijn eerste Uber-taxi ervaring (spoiler: het was uitstekend!).

8 op de 10 Android-telefoons onveilig

Telefoons die het besturingssysteem Android hebben draaien, zijn in 85 procent onveilig door achterblijvende systeemupdates.Daarvoor waarschuwt de Consumentenbond vandaag in het AD.

android telefoon

Van de 171 geteste smartphones waren ruim acht van de tien niet geüpdatet naar de laatste versie van Android Lollipop. De helft van deze smartphones heeft zelfs software uit 2013 of eerder. Bron: ad.nl »

Nieuwe online cursus over vergeven

“Waar denk jij aan als het gaat over “vergeven”? Een mooi woord? Of juist ingewikkeld? Ik hoop dat je de moed hebt om de eerste stappen te zetten op het pad van vergeving. Deze cursus kan je daarbij helpen.” IkzoekGod.nl is met een nieuwe cursus gekomen.

cursus vergeven

Vanuit IkzoekGod.nl is een nieuwe online cursus gelanceerd over het thema vergeving. Veel mensen zitten vast in hun leven omdat ze gekwetst of beschadigd zijn. Om mensen te helpen om een weg van vergeving in te slaan is deze cursus bedoeld: stap voor stap word je begeleidt en krijg je handvatten aangereikt. Wil je zelf de cursus doen? Ga naar cursus.ikzoekgod.nl/vergeven

Mijn eerste Uber ervaring

Nu rijden Uber taxi’s ook al in een aantal Nederlandse grote steden, maar ik heb er zelf niet eerder gebruik van gemaakt. Vorige week was mijn eerste ervaring: errug snel en goed. Binnen 2 minuten was mijn chauffeur er, en de kosten vielen me ook mee.

uber taxi

Mijn vrienden kunnen via een linkje precies in de gaten houden waar ik ben en hoe laat ik voor de deur sta. Dus geen stiekeme langere routes door de taxi chauffeur, maar transparant. Ik ben redelijk om! Al is er nog wel een uitdaging, want er moet nog wel geld worden verdiend. En de oude taxi-branche is er echt niet blij mee: er klinken over de wereld heel wat protesten.

Zelf in voor een eerste Uber ervaring? Check zelf uber.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -