nest cam

Tech-update week 28

2 min leestijd

Iedere week praat ik over het laatste (reli-)tech-nieuws op GNR. Deze week is voorlopig de laatste keer, dus is het goed om het zo voor deze keer over de vakantie te hebben met een aantal goede apps. En verder ook over de Nest Cam.

vakantie strand foto

Vakantie dokter

Een handige app voor de vakantie is “de Vakantiedokter”. Je kan dan ook direct vanaf je vakantie vragen stellen aan mensen die verstand van zaken hebben. Je kan chatten, een foto meesturen, etc. En als er behandeling nodig is, dan krijg je een adres van een dokter of ziekenhuis bij jou in de buurt.

vakantiedokter

Trouwens, de app is ook voor mensen die geen klant zijn van Zilveren Kruis.

[appstore id=892362797]

BZ reisadvies

Ga je naar exotische oorden? Dan is deze app van de rijksoverheid (buitenlandse zaken) wel even goed. Je hebt dan ook in noodgevallen de adressen van bijvoorbeeld een ambassade bij de hand.

[appstore id=534520540]

Download in Google Play Store »

Sociale media

Hou er rekening mee dat anderen graag meelezen of jij op je adres aanwezig bent of niet. Dus als je op vakantie gaat, zorg dat je privacy gegevens op bijvoorbeeld Facebook goed staan: zorg dat alleen je vrienden kunnen zien dat je weg bent.

vakantie kiekjes

Het is trouwens ook prima om achteraf je vakantie foto’s te uploaden. Hoe je ook besluit, doe het altijd vanuit de wetenschap dat anderen mee zouden kunnen kijken, ook als ze minder goede bedoelingen hebben.

Nest Cam

Misschien is dit wel het moment dat je een nestcam aanschaft. Hiermee kan je vanaf een afstand meekijken wat er thuis gebeurt. En met een abonnement kan je ook alle beelden in HD online terugkijken.

Het is een uitbreiding van het Nest assortiment die eerder ook thermostaat en een rookmelder heeft. Je kan deze via het internet allemaal bedienen en raadplegen. De Nest camera kost €199,-. Bron: nest.com »

En verder:

  • Lees ook alle vakantie tips van vorig jaar »
  • Heb je misschien een extra batterij nodig of een verloopstekker voor in het buitenland?
  • Heb je een backup gemaakt van je laptop, tablet en smartphone voor je op vakantie gaat?
  • Pas op met gebruik van gratis Wifi netwerken. Een idee is om een VPN te gebruiken, zoals Cloack, zodat je internet verbinding niet zomaar ‘afgeluisterd’ kan worden.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -