Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Zenuwachtig door je smartphone (onderzoek)

15 juli 2015

Smartphones zijn natuurlijk reuze handig en ondertussen is de nieuwigheid er wel vanaf. Maar… zelfs als we de telefoon niet in onze handen hebben, netjes opgeborgen, houdt deze ons bezig. Steeds vaker voelen we onbewust naar onze smartphone. Dus zelfs als we niet actief bezig zijn zijn onze smartphone vraagt ie onze aandacht.

Dat blijkt allemaal uit een onderzoek uit Florida. Zelfs het uitschakelen van piepjes zorgt niet voor verbeteringen. Ieder piepje of een notificatie trilling is een trigger die direct iets aan het werk zet waarbij je je afvraagt wat het zou kunnen zijn, wie het zou kunnen zijn, hoe je eventueel zou moeten reageren… En zo vraagt je smartphone, zelfs als ie netjes opgeborgen is, kostbare ‘processorkracht’ van je brein.

Het is niet zomaar alleen een interessant gegeven, het heeft zelfs invloed op je prestaties bijvoorbeeld in het verkeer. Dat blijkt uit het onderzoek. Blijkbaar zijn we minder de baas over onze apparaten dan we ons bewust zijn.

Bron: qz.com »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zenuwachtig door je smartphone (onderzoe…

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0