bijbel app kids

Tech-update week 36

3 min leestijd

In de zomervakantie is de tech-rubriek op mijn blog gestopt, maar we gaan in het nieuwe seizoen weer lekker aan de slag met laatste tech-updates en als het even kan ook de zgn. reli-tech. Iedere donderdag rond de klok van 16:30 praat ik op Groot Nieuws Radio hierover. Deze week is dat het einde van Flash, een app die zorgt dat je veiliger gaat rijden, eenvoudig elkaar online betalen en de Bijbel app voor kids in het Nederlands.

Bijbel App voor Kinderen

Het einde van flash in zicht

Adobe ligt de laatste tijd flink onder vuur vanwege zijn Flash-animeertechniek en de bijbehorende Flash Player. Een paar jaar terug was het een veelgebruikte techniek op websites waarmee je wat ingewikkelder programma’s online kon gebruiken.

flash player

Echter, de Flash Player is ook zeer regelmatig de bron van virussen en besmettingen geweest; zo was er in juli nog een groot lek aan het licht gekomen. Eerder blokkeerde de Safari Browser als standaard Flash, nu doet Google dat ook met de laatste update van de Google Chrome browser. Ben je web-bouwer? Nooit meer flash gebruiken! Bron: volkskrant.nl »

App blokkeert smartphone in het verkeer

Verzekeraar ASR introduceert een app die de smartphone blokkeert als de gebruiker sneller dan 15 kilometer per uur gaat. Daarmee moet het verkeer veiliger gemaakt worden. Het apparaat meet de snelheid met behulp van een gps-functie de snelheid van het voertuig. Naast automobilisten kunnen ook brommerrijders en fietsers de app gebruiken.

smartphone

De helft van alle Nederlanders heeft volgens ASR een smartphone. Die wordt vaak gebruikt om ook achter het stuur binnenkomende berichten te lezen. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg. Onderzoek wijst volgens de verzekeraar uit dat bijna een kwart van de auto-ongelukken wordt veroorzaakt doordat de bestuurder afgeleid is, vaak door het bedienen van een telefoon. Download de app gratis in Google Play Store »

Gemakkelijk elkaar online betalen

Digitaal bankieren kennen we allang. Nu heeft PayPal iets nieuws gelanceerd: PayPal.Me. Hier kan je een eigen persoonlijke link maken waar anderen eenvoudig geld aan je kunnen overmaken op jouw PayPal account.

paypal.me

Handig voor als je bijvoorbeeld een feestje organiseert, of een cadeautje wil kopen namens het team. Maar het is ook eenvoudig als je klanten iets wilt laten betalen. Wellicht een idee voor kerken om dit te gebruiken voor het digitaal collecteren? Meer op PayPal.Me »

Bijbel App voor Kids in Nederlands

De maker van de meestgebruikte Bijbel-app heeft ook een prachtige app voor kinderen gemaakt waarin de verhalen van de Bijbel worden verteld. En… deze is nu helemaal in het Nederlands beschikbaar!

bijbel app kids

Op een mooie manier kunnen tientallen verhalen op aansprekende manier worden verteld aan kinderen. De Bijbel App voor Kinderen is gratis beschikbaar op Apple, Android, en Kindle tablets en smartphones. Download de app »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -