instagram

Tech-update week 37

2 min leestijd

Iedere donderdag rond de klok van 16:30 praat ik op Groot Nieuws Radio over technologie en allerlei interessante ontwikkelingen. Deze week gaat het natuurlijk over nieuwe producten die Apple aankondigde, over een interessant privacy experiment en ads op Instagram. En nog iets met selfies… Gewoon niet gebruiken (check het filmpje).

ipad pro

iPad Pro en Apple TV

Apple komt weer met mooie nieuwe producten. Met de iPad Pro komt er een nieuw apparaat op de markt dat het verschil tussen een tablet en een laptop laat verdwijnen. De iPad Pro is op en top een grafisch apparaat dat ook bijzonder interessant is voor de professionele vormgever en filmmakers. Wat trouwens interessant was dat Microsoft een belangrijke demo deed tijdens de Apple conferentie. Er is wat aan het veranderen in de relatie tussen de twee tech-bedrijven.

apple TV

Met de Apple TV gaan ze eindelijk doen waar we al langer op zaten te wachten: apps voor de TV. Het gaat dus mogelijk worden om, net als voor de iPhone en iPad, apps te ontwikkelen. Dus gaming in de woonkamer komt weer goed terug. Trouwens, ook de gesproken opdrachten via Siri worden natuurlijk prachtig. Alleen zal in het begin de Siri niet in het Nederlands werken. Dat’s dan wel weer jammer. Check de hele Apple presentatie (lange zit hoor) »

Privacy-experiment beëindigd wegens gebrek aan privacy

Ze zouden bijna drie weken lang 24 uur per dag alles wat ze deden live op internet streamen. Maar na 15 dagen, 1 uur en 23 minuten hebben programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul hun camera’s op zwart gezet ‘vanwege de te heftige invloed van het gebrek aan privacy’.

Super Stream Me

Het VPRO-experiment Super Stream Me is daarmee vroegtijdig beëindigd. Bron: volkskrant.nl »

Instagram gaat met ads beginnen

Het is het domein van liefhebbers van prachtige plaatjes: Instagram. ‘k ben zelf ook een groot liefhebber. Een paar jaar terug werd de app voor vreselijk veel geld door Facebook overgenomen. En dat moeten ze weer terugverdienen. Dus… er gaan helaas gewoon advertenties komen in de stream van Instagram.

instagram

Nu maar hopen dat ze het een beetje normaal doen (en niet de fout maken om er een advertentie kanaal van te maken). Bron: digitaltrends.com »

O ja, selfie-sticks

NOOOOOOOIT gebruiken, gewoon NIET doen:

Volgende week weer meer :)

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -