sociale media smartphone

Tech update week 40

3 min leestijd

Iedere donderdag rond de klok van 16:30 praat ik op Groot Nieuws Radio over technologie en allerlei interessante ontwikkelingen. Deze week gaat het over een interactieve Bijbel, bewegende profielfoto’s, hoge rekening voor mobiel internet en langere tweets…

Bijbel in interactief magazine

vanaf vandaag ligt er een bijzonder magazine in de winkels: de Bijbel glossy. Wat het extra leuk maakt is de app die erbij is ontwikkeld. Door pagina’s te scannen krijg je meer informatie te zien zoals filmpjes, Google Streetview van bepaalde locaties, etc.

https://www.youtube.com/watch?v=pF_slgRSBrA

Ik vind het een uitstekend voorbeeld van oude en nieuwe media die samen een nog leukere beleving geven. Ren snel naar de winkel, of check meer op lentemedia.com »

Een video als profielfoto op Facebook

Het is straks mogelijk om in plaats van een profielfoto een korte video te gebruiken voor je Facebook-profiel. Deze wordt oneindig herhaald. Daarnaast kun je voortaan kiezen voor een tijdelijke foto, die bijvoorbeeld na een dag weer verdwijnt.

[ba-vimeoflex videoid=”140852546″]

Als je straks naar je profiel gaat in de Facebook-app, krijg je de optie om een video van enkele secondes op te nemen. Zo hoopt Facebook dat je profiel nog persoonlijker wordt. Zelf ben ik erg benieuwd of het wel zo leuk wordt. Of misschien wordt het allemaal wel errug schreeuwerig. We zullen het zien. Bron: fb.com »

Hoge rekening door instelling iPhone

De nieuwste versie van iOS, het besturingssysteem van Apple, kent veel verbeteringen. Er is echter ook een verandering die voor de meeste gebruikers negatief uitvalt. Misschien heb je al gemerkt dat je plotseling veel sneller over je mobiele netwerklimiet zit dan eerst.

iphone wifi assistant

Als je iPhone of iPad met internetabonnement het wifi-signaal niet sterk genoeg vindt, schakelt het apparaat automatisch over op je 3G- of 4G-verbinding. Dat lijkt een handige functie, zo hoef je immers niet lang te wachten tot je snel internet hebt. Heb je echter een beperkt internetabonnement, dan kan deze functie je behoorlijk op de kosten jagen.

Los het direct op: ga naar Instellingen > Mobiel netwerk. Scroll helemaal naar beneden. Hier staat: Wi-Fi-assistentie. Zorg dat het witte schuifje naar links staat. Je telefoon blijft nu op het draadloze netwerk en zet niet automatisch het mobiele internet aan. Bron: radartv.nl »

Langere tweets?

Twitter is al een poos een van de grootste sociale netwerken ter wereld. De charme van het platform is misschien wel zijn beperking: je hebt maximaal 140 tekens tot je beschikking. Wat je niet in 140 tekens kan zeggen moet je misschien helemaal niet zeggen, zo is de gedachten.

sociale media smartphone

Twitter heeft er misschien wel aan bijgedragen dat we het steeds lastiger vinden om genuanceerd te communiceren. Met 140 tekens is dat gewoonweg onmogelijk. Wel lekker zwart-wit, maar niet alle thema’s werken zo. Denk aan de vele politieke en maatschappelijke uitdagingen die er zijn.

Nu, 9 jaar na de start, denkt Twitter eraan om de beperking weg te halen. Dat deden ze eerder al met de privé-berichten die je elkaar kan sturen. Het is de vraag wat het gaat doen met Twitter. Misschien gaan we de gevatte opmerkingen wel missen, de mooie quotes. Anderzijds geeft het misschien eindelijk de nodige kans om iets meer nuance in onze betogen te brengen, iets meer zorg te besteden aan het formuleren van onze antwoorden.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -