WhatsApp buurtpreventie

Tech update week 41

3 min leestijd

Iedere donderdag rond de klok van 16:30 praat ik op Groot Nieuws Radio over technologie en allerlei interessante ontwikkelingen. Deze week gaat het over een verrassend Microsoft, WhatsApp voor een veiligere buurt, Twitter Moments en… geen dislike knop in Facebook (maar iets beters).

microsoft surface book

Microsoft verrast met veel moois

‘k Ben dan wel een echte Apple / Mac fan, maar ik moet je zeggen dat Microsoft erg goed bezig is. Ze hebben iedereen verrast met fantastische nieuwe producten waar ik er nu drie van noem. Allereerst komen ze met een nieuwe versie van de Surface Pro tablet. Of is het een laptop? Hij is natuurlijk nog beter, nog sneller, met nog meer batterij-duur. Naast de Surface Pro komt Microsoft nu met een eerste echte full-blown laptop: De Microsoft Surface Book. Het is een krachtige, high-performance laptop die zich kan meten met bijvoorbeeld de Macbook Pro.

https://www.youtube.com/watch?v=XVfOe5mFbAE

Daarnaast komt Microsoft ook met iets anders bijzonders: een smartphone als computer. Dat heb ik altijd gedacht dat het er wel eerder zou zijn. Want je smartphone is tegenwoordig zo krachtig, waarom zou je het niet kunnen koppelen met gewoon een computerscherm en werken als op een gewone computer? Met de nieuwe Microsoft Display Dock-accessoire koppel je een muis en toetsenbord aan je telefoon en wordt ieder scherm een volledige Windows 10 computer. Tof toch?!

Bron: newyorker.com / microsoft.com / dutchcowboys.nl »

WhatsApp voor veiligheid in je buurt

Als inwoners van een buurt elkaar via een Whatsapp-groep op de hoogte houden van verdachte personen, kan het aantal inbraken scherp afnemen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg, waar het AD dinsdag over schrijft.

WhatsApp buurtpreventie

,,Zo’n spectaculaire daling hadden we niet verwacht,” zegt onderzoeker Martijn Akkermans. De afname komt onder meer door het ‘afschrikeffect’. ,,Inbraken worden vaak gepleegd door lokale inbrekers. Als ze weten dat er een whatsapp-groep actief is, haken ze af. Ook worden buurtbewoners mogelijk alerter en zijn ze eerder geneigd om de politie te bellen als ze iets verdachts zien.”

Het is voor het eerst dat het effect van whatsapp-buurtwachten wetenschappelijk is onderzocht. In het hele land werken bewoners steeds vaker samen om inbrekers – met behulp van hun mobieltje – te stoppen. Meestal nemen bezorgde burgers het initiatief voor een whatsapp-groep na een inbraakgolf.

Bron: ad.nl »

Twitter komt met Moments

Het blijft een race om aandacht vast te houden en gebruikers aan je te blijven binden als Sociaal Netwerk. Twitter komt met Twitter Moments. Wat het is? Nou, het is een soort real-time nieuwsdienst. Niet zo gek, want veel van het nieuws weten we als eerste via Twitter.

Twitter moments

Het bijzondere is trouwens dat het niet automatisch in een lijstje komt (zoiets als Trending Topics), maar dat het wordt samengesteld door een team van mensen. Er wordt dus zorg aan besteed door een nieuwsredactie die 24/7 bezig is. Moments wordt als eerste in de USA gelanceerd en zal later op andere plekken op onze planeet worden uitgerold.

Bron: marketingfacts.nl / twitter.com »

Geen dislike knop op Facebook

Eerder liet Facebook weten om iets te doen met de Like-knop. Eigenlijk past die helemaal niet overal. Niet alles wat je leest is leuk. Als iemand een naar bericht deelt is het nog steeds gek om “vind-ik-leuk” te klikken. De gedachten waren dat Facebook dan wel met de veelgevraagde Dislike-knop, de “vind-ik-niet-leuk-knop” zou komen. Zo eentje met de duim omlaag.

Facebook Like Emoji's

Het lijkt erop dat ze het anders gaan aanpakken. Vandaag werden de plannen wat duidelijker: Facebook gaat Emoji’s toevoegen waardoor je meer kan duidelijk maken. Of je er boos om bent, blij om bent, verbaasd of verdrietig.

Bron: techcrunch.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -