Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Tech update week 43

22 oktober 2015

Iedere donderdag rond de klok van 16:30 praat ik op Groot Nieuws Radio over technologie en allerlei interessante ontwikkelingen. Deze week gaat het over reclamevrije YouTube, boetes voor Popcorn Time, Whatsapp in het onderwijs en de digitale schandpaal.

YouTube lanceert reclamevrije betaaldienst

Die reclameonderbrekingen op YouTube ook zo zat? Het videoplatform lanceert volgende week een betaalde dienst zonder reclame.

youtube

Naast de video’s krijgen abonnees voor 9 dollar 99 per maand ook toegang tot muziek en games, zegt topbestuurder Robert Kyncl van YouTube in The Financial Times:

“For the price of a music streaming service or entertainment service alone, we’re giving you access to ad-free video, music and gaming.”

Via de betaaldienst die vooralsnog alleen beschikbaar zal zijn in de Verenigde Staten zijn ook exclusieve series en films te zien van YouTube-sterren als Joey Graceffa, PewDiePie en Lily Singh. Bron: nrcq.nl »

Boetes voor gebruikers van Popcorn Time

Het liefst willen we alles gratis hè. Dat lijken de regels van het Internet te zijn. En overal zijn er mogelijkheden om (meestal) illegaal alles te krijgen en te kijken wat je wilt. Zo is Popcorn Time in korte tijd erg populair geworden. Maar, deze week is het vaker in het nieuws, er beginnen boetes te komen voor de gebruikers.

popcorn time

RTL had al een verhaal van een Nederlandse student in Duitsland die een boete van ruim €1000,- moet betalen. En Buma Stemra dreigde ook dat in Nederland dit eraan zit te komen. Dus… doe het netjes en betaal voor de software, films en muziek die je gebruikt. Bron rtlnieuws.nl / trouw.nl »

Docenten worstelen met leerlingcontact social media

Leraren worstelen met hun plek op het internet, nu Whatsapp en Facebook ook bij het onderwijs worden ingezet. Steeds vaker kloppen ze met vragen hierover aan bij onderwijsinstanties, die bepleiten dat elke school afzonderlijk beleid maakt. Want dankzij de smartphone hebben docenten ook buiten school veel meer contact met hun leerlingen, maar hoe ver kunnen en moeten ze daarin gaan?

whatsapp

De scheiding tussen werk en privé vervaagt. En een aantal nare dingen die gebeuren (zoals een docent die per ongeluk naaktfoto’s van zichzelf verstuurd) laten zien dat bezinning nodig is. Bron: ad.nl »

Bild nagelt ‘vluchtelinghatende’ Facebookers aan schandpaal

‘Moslims zijn erger dan kakkerlakken’ en ‘zijn we niet allemaal een beetje nazi?’. De Duitse krant Bild heeft dinsdag een selectie haatdragende teksten van Facebookgebruikers gepubliceerd – inclusief namen en profielfoto’s.

Bild Facebook

De krant wil de welig tierende vluchtelingenhaat op sociale media aan de kaak stellen en de gebruikers ‘aan de schandpaal nagelen’. Bron: volkskrant.nl »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tech update week 43

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
0