Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Tech update week 44

29 oktober 2015

Iedere donderdag rond de klok van 16:30 praat ik op Groot Nieuws Radio over technologie en allerlei interessante ontwikkelingen. Deze week gaat het over betalen met je kleding (of iets anders), digitaal zakkenrollen, appende fietsers en technologie voor vluchtelingen.

‘Binnen een jaar kun je betalen met autosleutels of kleding’

Binnenkort kun je afrekenen met horloges, juwelen, kleding en autosleutels. Samen met MasterCard maakt de Nederlandse chipfabrikant NXP dat mogelijk.

contactloos betalen

Het Nederlandse NXP, de Amerikaanse chipmaker Qualcomm en creditcardmaatschappij MasterCard denken dat ze dankzij de nieuwe software bijna alle producten tot pinpas om zouden kunnen toveren, zolang ze maar verbonden zijn met internet.

Maar er zit ook een risico aan contactloos of draadloos betalen. Met contactloos betalen kan je maximaal €20,- betalen, maar in SC Magazine wordt een verhaal verteld van het nieuwe zakkenrollen: je gaat dichtbij een ander staan en laat geld overmaken… Er is volgens mij nog werk aan de winkel wat beveiliging betreft!
Bron: bright.nl / scmagazineuk.com / kassa.vara.nl »

Veilig Verkeer Nederland wil appende fietsers bijscholen

Veilig Verkeer Nederland, de organisatie die zich inzet voor verkeersveiligheid in Nederland, start een campagne die gericht is op scholieren op de fiets. De organisatie gaat scholieren uit groep 7 en groep 8 bijscholing geven over de gevaren van smartphonegebruik tijdens het fietsen. Het gaat vooral om de aandacht op het rijden zelf.

appende tieners

Niet alleen appende fietsers zijn levensgevaarlijk, maar ook appende bestuurders van auto’s en ik zag laatst een appende voetganger tegen een lantaarnpaal lopen. Bron: iculture.nl »

Google maakt website voor vluchtelingen

Het vluchtelingenprobleem kent zijn weerga niet en zal ook niet zomaar voorbij zijn. Met technologie is ook veel te helpen. Zo heeft Google een lichte en zeer basale mobiele site gebouwd om Syrische vluchtelingen in Griekenland van informatie te voorzien.Het biedt informatie over zaken als slaapplaatsen, medische hulp en transport. Vooralsnog verschaft de site alleen nog informatie voor het eiland Lesbos, maar Google is van plan spoedig andere locaties toe te voegen.

vluchtelingen

“Anders dan bij andere rampen hebben veel mensen die in nood verkeren al een telefoon en gebruiken ze die om informatie te verkrijgen”, verklaart Jacquelline Fuller van Google.org tegenover CNN.

crisis website google

Trouwens, ook vanuit Jesus.net proberen we te doen wat we kunnen voor vluchtelingen. We werken aan een mobiele applicatie die vluchtelingen helpt om de noodzakelijke informatie te vinden onderweg. Denk dan aan plekken waar je je mobiele telefoon op zou moeten kunnen laden, waar het ziekenhuis is. Maar ook informatie van de verschillende kampen en opvangplekken. Ook zouden christelijke vluchtelingen snel de weg naar een plaatselijke kerk (zeker internationale vieringen) moeten kunnen vinden. Bron: cnn.com »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tech update week 44

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
0