astronaut NASA

Tech update week 45

2 min leestijd

Iedere donderdag rond de klok van 16:30 praat ik op Groot Nieuws Radio over technologie en allerlei interessante ontwikkelingen. Deze week de vraag of jij astronaut wilt worden, Twitter hartjes, iets minder Tesla en Instagram beroemdheid die stopt.

Word jij astronaut?

Deze vraag is leuk voor de nerds die grote dromen willen najagen want NASA zoekt astronauten als voorbereiding op een ruimtereis naar mars. Het is nog toekomst muziek, maar zie jij jezelf al voor je op de rode planeet?

astronaut NASA

Het instituut dat verantwoordelijk is voor het Amerikaanse ruimtevaartprogramma spreekt woensdag in zijn wervende tekst over de ”komende marsgeneratie die nieuwe hoogten moet bereiken en ons zal helpen met het realiseren van ons doel: voet op de rode planeet te zetten”. Wil je weten hoe je astronaut kan worden? Lees dan ff de informatie op de website van NASA. Bron: nu.nl »

Twitter hartjes

Het is slechts een symbooltje, maar het heeft grote impact: het sterretje in Twitter is een hartje geworden. Waarom? Omdat Twitter meer interacties probeert te motiveren, iets meer op het terrein van Facebook en Instagram te komen. In het begin gebruikte ik het sterretje (favoriet) meer als een bladwijzer. Maar daar wil Twitter dus vanaf. Je kan iets je hart geven. Maar een hele Twitterstorm brak er wel over los.

popsugar.com »/ bright.nl »

Nog maar een tandje minder bij Tesla

Hadden we het laatst nog over Tesla en een software update die van deze mooie wagens een actief meerijdende auto maakte, het was misschien wat teveel van het goede. Mensen deden te veel rare dingen op de openbare weg. Dat is de conclusie van Tesla-topman Elon Musk. Hij heeft besloten dat de mogelijkheden om de Tesla S zelfstandig te laten rijden worden beperkt. Bron: nos.nl »

Instagram beroemdheid Essena O’Neill stopt

Een mooie dame en mooie foto’s. Essena zat gebakken met honderdduizenden volgers op Instagram. Maar ze besloot om te stoppen. Waarom? Omdat ze klaar is met de schijn van het perfecte leven, terwijl achter de schermen het vreselijk is.

Essena O’Neill

Ze vertelt het verhaal achter de perfecte plaatjes: voor een perfecte platte buik at ze die dag waarschijnlijk nauwelijks iets, snauwde ze haar zusje af omdat de perfecte foto er nog steeds niet bij zat, etc. En daar stopt ze nu mee. Haar Instagram account is ondertussen niet meer te vinden.

Maar de vraag blijft natuurlijk wat er nu allemaal aan de hand is. Want is het gewoon een marketingstunt? Ze heeft grote aandacht gekregen en probeert ondertussen geld te werven voor een nieuw project dat ze aan het opzetten is. Bron: bbc.com / nos.nl / dutchcowboy.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -