vluchteling met smartphone

Een helpende hand voor vluchtelingen

3 min leestijd

Duizenden mensen zijn in de afgelopen jaren op drift geraakt door hartverscheurende conflicten in onze wereld, onder andere in het Midden-Oosten. Het raakt ons. Wie niet eigenlijk? En wat nu als je in de positie bent gezet om er iets aan te doen? Het lijkt erop dat we een unieke positie hebben om onze bijdrage te leveren. Ik til hier een tipje van sluier op. Met liefde uit Europa. En een vraag aan jou.

PS: de eerste exclusieve screenshots vind je hieronder!

vluchteling met smartphone

Love Europe

We hebben in de afgelopen weken veel tijd en energie vrij gemaakt om concreet iets te gaan doen voor vluchtelingen in Europa. Onder de titel “Love Europe” zijn we een applicatie aan het ontwikkelen die vluchtelingen de weg kan wijzen naar de dingen die ze het hardste nodig hebben: “Helping refugees find what they need most“. Denk aan noodnummers, gratis wifi punten, plaatsen om te douchen, het ziekenhuis, het station, etc. Dat zijn belangrijke dingen voor vooral onderweg. Maar denk ook aan informatie en plekken op de plaats van verblijf zoals: waar zit het AZC, het gemeentehuis, waar kan ik taalles volgen, is er een internationale kerk die ik kan bezoeken, het zwembad, en noem maar op.

Al deze informatie hebben we niet zomaar voor handen. Maar… wel als we als organisaties en netwerken de handen in elkaar slaan. Daarin hebben we vanuit het jesus.net netwerk een bijzondere plek: in bijna ieder land en taal hebben we connecties of partner-organisaties die met ons mee willen werken. In al die landen zullen mensen in de komende tijd informatie gaan toevoegen zodat begin 2016 de Love Europe app beschikbaar is voor de smartphone.

Screenshots

Dit zijn de screenshots van de app die momenteel wordt uitgewerkt (grotendeels ver in ontwikkeling). Bij de lancering van een eerste versie zal nog niet alles zijn geïmplementeerd. We zullen het stap-voor-stap doen. Belangrijkste nu is dat de gegevens ingevoerd kunnen worden door mensen in allerlei landen. Ook zal in een latere versie een hele media-bibliotheek worden toegevoegd.

De volgende stappen?

Waar het gaat uitkomen, dat kunnen we nog niet overzien. We hebben een behoorlijke logistieke uitdaging om alles bij elkaar te brengen. Maar is dat niet een mooie uitdaging? Want er zijn veel mensen die mee willen helpen. We bouwen momenteel een logistieke organisatie zodat alle informatie gemanaged kan worden.

Een tweede plan waar we aan werken is een netwerk van open-wifi-hotspots waar vluchtelingen onderweg gebruik van kunnen maken om contact met het thuisfront, vrienden of familie te onderhouden. Dit is een wat fors project op zichzelf, maar een waarmee je lokale kerken, restaurants, etc kan activeren om ook een steentje bij te dragen. Daarover later meer.

Geef vandaag nog aan dit project!!

Mijn vraag is: we zijn begonnen met het ontwikkelen en de ontwikkelaar zit er full-swing met een vol team aan te werken. Maar we hebben nog wel wat financiële ondersteuning nodig om het gedaan te krijgen.

Wil je bijdragen? Heel graag. Dit is de link »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

8 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jakob
Jakob
8 jaren geleden

Charlotte, Begrijp me goed, mensen in nood moeten worden geholpen, tot zover ze we het met elkaar eens. Echter, zij (de vluchtelingen) maken niet allemaal z’n gevaarlijke reis hoor, en wat dan nog ? je vrouw en kindertjes achterlaten in een omgeving waar dagelijks de bommen vallen en de kruitdampen niet wegtrekken doe je niet als hoofdverantwoordelijke van een gezin. Maar nee, de mannen maker zich drukker om de tegenvallende luxe die ze hier aantreffen… Lees verder »

Charlotte
Charlotte
Antwoord aan  Jakob
8 jaren geleden

Ik ben het eens met je Wouter. Door gesprekken met de vluchtelingen zelf, kun je je echt een goed beeld maken van de omstandigheden.

Charlotte
Charlotte
Antwoord aan  Jakob
8 jaren geleden

Jakob, Volgens mij had ik ook aangegeven dat de vluchtelingen stonden te springen om de toiletten schoon te mogen maken. Ieder mens is anders en heeft zijn eigen mening om te gaan. Te weinig geld, gevaarlijke tocht, een alternatief van opgepakt worden door de Syrische overheid om in het leger te moeten vechten. Ik denk dat je inderdaad, zoals Wouter zegt, met een vluchteling in gesprek moet om elkaar te kunnen begrijpen. De cultuur daar… Lees verder »

Jakob
Jakob
8 jaren geleden

En jullie maar weer als christen de barmhartige samaritaan spelen.Met z’n allen langs de kant gaan staan met knuffels en eigen gebakken koekjes en maar luidkeels zingen “Welkom in mijn land”……en dat volk lacht zich dood, u weet wel….die vluchtelingen (vooral mannen tussen de 20 en 40 jaar) die met hun dure Iphones hier naartoe komen zonder hun vrouw en kinderen. Als je werkelijk vluchteling bent kom je voor je gezin op en neem je… Lees verder »

Charlotte
Charlotte
Antwoord aan  Jakob
8 jaren geleden

Hallo Jakob, Ik snap heel goed dat je dat beeld hebt gekregen door media en dergelijke. Graag wil ik je ook de andere kant laten zien. Inderdaad, een groot deel is als vader of moeder alleen gekomen, maar dit is omdat zij de gevaarlijke en lange reis maken in de hoop dat hun kinderen op een veilige manier hierheen mogen komen. Ook het tegenovergesteld gebeurt. Er zijn jonge kinderen samen met een oudere broer of… Lees verder »

Margo Matse
Margo Matse
8 jaren geleden

Wat een super gaaf initiatief!