airboard

Tech update week 49

2 min leestijd

Na een paar weken ben ik weer terug op Groot Nieuws Radio met een verse tech-update. Met vandaag de top 5 ontdekkingen van dit jaar, het einde van Internet Explorer en een briljante printer.

Top 5 ontdekkingen van 2015

Welkom in de december maand, voor velen bekend als de feestmaand met sinterklaas en kerst, maar voor velen ook de maand van de lijstjes. Zoals deze week de top 5 ontdekkingen van 2015 die o.a. in DWDD voorbij kwam.

Met daarbij een schoen die een combinatie is van een veterschoen en een klittenband. Dus je veters strikken is niet meer nodig. Ook drones die pakketjes bezorgen, een vrachtwagen waar je doorheen kan kijken zodat je veilig kan inhalen. De hololens van Microsoft (hebben we het eerder over gehad in de uitzendingen).

airboard

Maar de echte hit is de hoverboard of het airboard. Ik kwam em overal tegen op vliegvelden en bij elektronica zaken. Net deze week ook in het nieuws: helaas zijn ze in Nederland niet toegestaan om je ermee voort te bewegen op de openbare weg. Jammer, dat dan weer wel. dwdd.nl »

Microsoft stopt met Internet Explorer

Oude versies van Internet Explorer worden vanaf nieuwe jaar niet meer ondersteund. Dat tot grote vreugde van veel web-ontwikkelaars en waarschijnlijk ook tot vreugde van hackers die van oude versies graag gebruik maken met alle veiligheidsissues die zullen worden ontdekt.

internet explorer

Alleen versie 11 zal nog worden ondersteund. Verder zetten ze zwaar in op hun nieuwe Internet Browser: Microsoft Edge. microsoft.com »

Printer recycled direct oud papier

Briljant, dat zou ieder bedrijf moeten hebben: een printer die gelijk ook je recycle-fabriek is voor oud papier. Het PaperLab werd gepresenteerd tijdens de Eco-Products 2015 conferentie in Tokyo.

https://www.youtube.com/watch?v=2qLjmIo3ne8

Wees nu eerlijk, dat is slimme innovatie, waarbij je zorgt dat alles efficiënter zal gaan verlopen in het zuinig omgaan met de grondstoffen die we hebben. Het past prima bij de uitvindingen die we nodig hebben nu de wereld ook stil staat bij de klimaatproblematiek. gizmodo.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties