mark zuckerberg

Tech update week 50

2 min leestijd

De wekelijkse tech update voor Groot Nieuws Radio gaat over Facebook baas Mark Zuckerberg, kerstbomen die per Uber-taxi bij je thuis werden bezorgd en Twitter die met een hoop nieuwe innovaties bezig is.

mark zuckerberg

Facebook voor betere wereld

Deze week verwonderde ik me over de reikwijdte van sociale netwerken. Het is een vrijplaats voor allerlei meningen en opvattingen. Mark Zuckerberg, de Facebook-baas himself, pakt in de laatste weken publiekelijk meer verantwoordelijkheid als het gaat over hoe we als wereld met elkaar omgaan. Zo deelde hij mee dat het grootste deel van zijn kapitaal naar een fonds gaat voor een betere wereld. En vandaag publiceert hij naar al zijn volgens (dat zijn er miljoenen) een korte persoonlijke boodschap over vrijheid en tolerantie.

https://www.facebook.com/zuck/posts/10102517406079831

Sociale netwerken heb nogal eens een twijfelachtige reputatie als het gaat om het aanzwengelen van allerlei spanningen. Denk nu alleen al in de USA en de uitspraken van wannabee-American-President Donald Trump. Trouwens, het is ook interessant om te zien hoeveel mensen zijn boodschap delen en reageren.

Kerstbomen via Uber

Je kent ze ondertussen toch wel, de Uber taxi’s? Deze week had Uber een bijzondere actie samen met de bouwmarkten van Praxis. Op woensdag kon je een goede kerstboom on demand laten bezorgen bij jou thuis. Dus een taxi voor je boom. Wat wil je ondertussen nog meer.

https://www.youtube.com/watch?v=3h_x2w0UXZc

Nou, vandaag is het al te laat, want het was een eenmalige actie. De mail hiervan had ik begin van de week in de mailbox. Dus wil je nu een boompje hebben, dan moet je er toch zelf een gaan uitzoeken.

Twitter test een andere tijdlijn

Sociale media zijn constant bezig met het tweaken van hun logica. Twitter is bekend van de lange lijst hele korte berichtjes. Nu zijn ze aan het testen om hun berichten op een andere manier te ordenen, een die meer doet denken aan een dynamische manier waarop Facebook is geordend.

Twitter

Ze zijn trouwens ook aan het testen met langere berichten (nu kan dat tot maximaal 140 tekens) en een nieuwe tab die “moments” heet en die eigenlijk het topnieuws en de trending thema’s presenteert. Bron: recode.net »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties