Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Handboek voor kerkelijke communicatie

20 januari 2016

Hoe zorg je dat het kerkblaadje ook echt gelezen wordt? Hoe past je website echt bij je kerk en wordt die aantrekkelijk? Hoe gebruik je als plaatselijke kerk sociale media op een effectieve manier? Hoe richt je de diensten in, zodat het evangelie tot zijn recht komt en iedereen zich welkom voelt? Hoe verhouden de liederen zich tot de rest van de samenkomst? Hoe communiceer je als er een schandaal of ramp plaatsvindt? Hoe onderhoud je contacten met de plaatselijke media?

handboek kerkelijke communicatie

Samen met Arie Kok en Leendert de Jong schreef ik in de afgelopen maanden aan het “Handboek voor kerkelijke communicatie” dat antwoord probeert te geven op deze, en nog veel meer, vragen. Voor iedere werker in de kerk is aandacht voor het thema van communicatie een must. Want op welk onderdeel van het werk is communicatie eigenlijk niet belangrijk? Of het nu om het team van muziek gaat of om crisis-communicatie om maar twee verschillende dingen te noemen.

Mijn bijdrage aan het boek gaat vooral om een praktische handreiking voor gebruik van een kerkwebsite, sociale media, een inleiding als het gaat om het gebruik van een merk (met o.a. logo’s, slogan’s, etc) en techniek in de kerkdienst.

Het boek is onderdeel van een veelgelezen serie voor de kerk van handboeken voor de kerk (eerder kwamen handboeken uit voor o.a. pastors en jeugdleiders, voor kinderwerkers en kringleiders).
Speciale dank voor Reinier Sonneveld voor de begeleiding van het hele proces van de totstandkoming van het boek.

Dit boek is nu te bestellen via de uitgever (!) of de bekende boekhandels (online of in de winkelstraat).

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Handboek voor kerkelijke communicatie

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0