Jarvis, Iron Man computer

Tech update – week 1

2 min leestijd

Het is weer de eerste tech-update in het nieuwe jaar met dit een mooie start: Oculus Rift wordt gelanceerd. Verder nog Jarvis (de computer van Iron Man) moet werkelijkheid worden en je volgende tweet wordt misschien een bericht met 10.000 karakters per bericht.

Oculus Rift

De Oculus Rift, een virtual reality bril, is vanaf nu te bestellen. En het is een lang verwachte lancering. Met de bril kunnen films worden bekeken, spellen worden gespeeld en door virtuele ruimtes worden bewogen.

oculus rift

Het toestel meet de bewegingen van het hoofd van de speler zodat deze bewegingen gebruikt kunnen worden als besturing in het spel. Dit zorgt ervoor dat de speler zich meer ondergedompeld voelt in de virtuele wereld. Daarbij komen dit jaar minstens honderd games uit die de virtual realitybril Oculus Rift ondersteunen, waarvan twintig gemaakt worden door Oculus Studios. De prijs zal in Europa ongeveer €700,- zijn, dus dat wordt sparen :) Bron: nl.ign.com / nu.nl »

Kunstmatige Intelligentie voor Zuckerberg

Heb je de film Iron Man wel eens gezien? Het is een film waarbij hoofdpersonage Stark een fantastische computer in huis heeft die de naam Jarvis draagt. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg heeft zich voorgenomen een eigen Jarvis te ontwikkelen, die hem moet ondersteunen in zijn huis en tijdens zijn werk.

Het is de bedoeling dat het systeem via zijn stem te bedienen is. Hij zegt verder eerst te willen uitzoeken welke technieken er allemaal al beschikbaar zijn. Vervolgens wil hij het stemgestuurde systeem gebruiken om bijvoorbeeld licht en muziek in zijn huis te besturen. Bron: tweakers.net »

Twitter met 10.000 karakters?

Het is hèt ding van Twitter: je moet alles zeggen in 140 karakters. Meer heb je niet. Maar al langer is het ten sprake dat het wel eens zou kunnen veranderen.

Twitter

Er zou nu sprake zijn om, na 10 jaar, het limiet te verhogen naar 10.000 karakters. Ik ben benieuwd wat dat zal gaan veranderen aan Twitter. Bron:
digitaltrends.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties