sexting

Tech update week 2

3 min leestijd

De tech-update van vandaag gaat over het fenomeen sexting naar aanleiding van problemen op een Tilburgse school. Verder over een komende update van de iPad die voor het onderwijs wel heel handig wordt. En een gloednieuw sociaal netwerk. Of was het gewoon een nieuwe app?

Naaktfoto’s van leerlingen

Een naaktfoto of filmpje sturen naar iemand die je leuk vindt, terwijl de kans bestaat dat ‘ie online wordt verspreid? Jongeren blijven het doen. In Tilburg onderzoekt de politie nu een Instagram-account met naaktfoto’s van leerlingen van een vmbo-school.

sexting

De foto’s zijn vaak in goed vertrouwen gedeeld met iemand en zeker niet bedoeld voor het grote publiek. Bijvoorbeeld: een meisje vind een jongen leuk en maakt een foto van zichzelf dat ze topless is. Wat gebeurt er als het uitgaat?

Tegen de NOS zegt een van de deskundigen: “Jongeren willen leuk gevonden worden en indruk maken. Daarbij denken ze niet na over wat er kan gebeuren. Aandacht speelt een grote rol. En pubers zijn daar extra gevoelig voor. Het puberbrein is minder goed in staat om de gevolgen van zo’n actie te overzien.

Daarnaast speelt mee dat het een vrij nieuw fenomeen is. Ouders en leerkrachten zijn vaak niet op de hoogte van de nieuwste dynamiek van het Internet. En de kinderen overzien vaak niet de consequenties van de keuzes die ze maken. De eerste winst die gehaald zou moeten worden is het open gesprek hierover. “Wat was het leukste vandaag op Instagram, WhatsApp of Internet?” is een uitstekende vraag om een gewoon gesprek te starten. Bron: nos.nl / ad.nl / bd.nl »

iPad update handig voor scholen

Apple werkt aan een update voor de software voor de iPad die in het onderwijs wel eens heel erg handig zou kunnen gaan worden. Het gaat nu handig worden om meerdere accounts te gebruiken, iets wat nu niet kan en als een groot gemis wordt gezien. Wat ook handig wordt is dat de docent centraal materiaal op alle iPads in de klas moet kunnen openen, zodat niemand hoeft te zoeken naar waar er nu gewerkt wordt. Nog meer laat Apple zien op een nieuwe sectie op hun website: apple.com/education »

ipad education

Een andere handige update die beschikbaar gaat komen is de Night Shift modus, de modus die zorgt dat je bij schemer en nacht een vriendelijker scherm krijgt. Dat doen ze door wat meer met een oranje gloed, die beter op je ogen werkt (en je dus minder wakker houdt als het harde licht).

Peach, een nieuw sociaal netwerk

Bij ieder nieuw sociaal netwerk is het de vraag of ze voldoende ‘lift’ krijgen zodat het gaat werken. Vorige week werd Peach gelanceerd, een nieuwe sociale media app die de concurrentie met Facebook, Twitter, Snapchat en Instagram probeert aan te gaan. Of in ieder geval een plekje te veroveren.

peach.cool

Peach wil vooral luchtig, grappig en cool te zijn. Je hebt iets van een publieke tijdlijn, maar het lijkt er vooral op dat het nieuwe platform gaat over het delen privé berichten. Bron: peach.cool / digitaltrends.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties