Facebook

Tech update week 4

2 min leestijd

Wat speelt er zich allemaal af in de tech-wereld, sociale media en apps? Deze week gaat het over de vraag of Facebook vrienden wel echte vrienden zijn, Twitter waar het niet echt lekker mee loopt en er blijkt minder vraag te zijn naar nieuwe smartphones. De tech-update is iedere donderdag rond klok van half vijf te horen op Groot Nieuws Radio (1008AM).

Kan je wel op Facebook vrienden rekenen?

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat we met maximaal 150 mensen tegelijkertijd een stabiele relatie kunnen onderhouden, waarbij je weet wie de ander is en grofweg waar die ander mee bezig is. En waar je iets ‘aan hebt’ als je bijvoorbeeld in een emotioneel zware tijd zit.
Facebook

Nu blijkt uit recente cijfers dat een gemiddelde Facebooken 155,2 vrienden heeft. Je zou zeggen: dat ligt lekker dicht bij elkaar, dus ook Facebook vrienden kunnen echte vrienden zijn. Maar wat blijkt, bij een emotionele crisis kan je gemiddeld op slechts 4,1 vrienden rekenen (van die 155,2 Facebook vrienden). De studie zegt dat er echt meer nodig is voor een vriendschappelijke relatie als alleen maar af-en-toe een bericht te “liken” en eens per jaar “Gefeliciteerd!” te roepen. Bron: slashgear.com » / pcmag.com »

Loopt Twitter op z’n laatste benen?

Twitter kampt met zware midlifecrisis, zo kopt een van de kranten deze week. Want wat is er eigenlijk aan de hand met Twitter? Het loopt allemaal niet zo lekker, de groei lijkt er meer en meer uit, en in Nederland is het aantal actieve Twitteraars al sinds 2014 aan het teruglopen.

twitter vogeltje

Twitter wordt steeds vaker bevolkt door bedrijven en merken in plaats van echte mensen. En de jongeren zijn ondertussen overgestapt op SnapChat en WhatsApp. Nu is de wereld van sociale netwerken natuurlijk een snel veranderende, maar een wereld zonder Twitter zou toch wel weer ff wennen zijn. Bron: nrc.nl »

Minder vraag naar smartphones

Je zou denken dat op een gegeven moment iedereen wel een smartphone heeft. En het lijkt inderdaad dat de grote groei van smartphones er een beetje uit is. Deels komt dat doordat veel mensen een smartphone hebben, maar vooral ook omdat de smartphones steeds betere kwaliteit hebben en wat langer meegaan.

Samsung Korea

Zowel Apple als Samsung, de twee reuzen als het gaat om smartphones, hebben beide nieuwe verkoopgetallen en verwachtingen. Zo brengt Apple tijdelijk de productie van de iPhone terug met zo’n 30%. Wel is de verwachting dat er meer mobiele apparaten gaan komen. Bron: nrc.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties