Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Mensen van nergens

8 februari 2016

Filmmaker Lior Sperandeo had al veel meningen gehoord over de stroom van Syrische vluchtelingen die hun weg naar Europa proberen te vinden. Daarom ging hij naar Lesbos waar hij een week was en deze korte impressie maakte. Om zijn eigen mening te vormen.

Het resultaat is een korte video, prachtige beelden (deels gemaakt met een drone) van hartverscheurende taferelen. Dit is wat de filmmaker er zelf van zegt:

Om de mensen àchter de krantenkoppen met mijn eigen ogen te zien, en iets van hun diepe strijd te voelen, brak mijn hart. Zijn zij echt de ‘dreiging’ waar al die mensen over praten? Het enige wat ik zag waren moedige mensen in een tijd van crisis die op zoek zijn naar hoop.

Ik ontmoette ook veel moedige vrijwilligers van over de hele wereld die hulp boden aan mensen, ongeacht hun religie, ras of achtergrond. Dat inspireerde me.

Mijn hoop is dat deze video kan helpen om een deel van de muren van slechte ideeën en meningen af te breken, die we om ons heen hebben opgebouwd.

Deze film heeft op videoplatform Vimeo “Staff Picked” en daarmee veel aandacht gekregen.

Bron: vimeoseehearexplore.com »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mensen van nergens

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0