paus fransiscus

Tech update week 6

2 min leestijd

Wat speelt er zich allemaal af in de tech-wereld, sociale media en apps? Deze week gaat het over de vastentijd (de Paus zelfs op Telegram), over Instagram en #RIPTwitter.

Digitaal door de vastentijd

Eenvoudigste hulp die je telefoon je kan geven in de 40-dagen periode is om een van de leesroosters te volgen in bijvoorbeeld de Bijbel-app van YouVersion. Hier zijn een paar opties: 1 / 2 / 3 / 4 maar er is natuurlijk meer te vinden online.

paus fransiscus

De veertigdagentijd is de periode voor Pasen. Van oudsher is dit een tijd van inkeer, bezinning en gebed. We staan stil bij het lijden van Jezus én bij het lijden van onze naasten, dichtbij en ver weg. Kerk in Actie heeft weer een app gelanceerd, met als thema van het jaar “Ik ga. Zet een stap naar de ander.” Meer info en download »

O ja, je kan trouwens ook de Paus volgen via de chat-app Telegram. Naast een dagelijkse preek in het Italiaans worden er ook stickers en cartoons van de paus gedeeld. Voeg de groep @pgpompei toe aan je Telegram, en je kunt beginnen. Alleen is mijn Italiaans niet wat het geweest is ;) Bron.

Meerdere accounts op Instagram

Had je meerdere accounts op Instagram (zoals ik niet alleen mijn privé account @creatov heb maar ook een aantal andere kanalen beheer), dan was het altijd een ingewikkelde doordat je steeds moest uitloggen en inloggen om het andere kanaal te kunnen bijhouden.

instagram

Nu is het mogelijk voor iedereen om meerdere accounts (maximaal 5) tegelijkertijd in de app te hebben. Dus erg handig als je naast je eigen account ook bijvoorbeeld het account van de kerk beheert of een speciaal account voor de 40 dagentijd bent gestart. Meer op help.instagram.com »

Twitter gaat toch wat anders doen

Twitter gaat de tijdlijn van gebruikers tóch aanpassen, maar wel minder dan sommige mensen hadden gevreesd. Vanaf nu worden er met regelmaat tweets bovenaan getoond die je volgens Twitter niet mag missen. De hoop is om minder actieve gebruikers langer te behouden. De functie is uit te zetten.

RIPTwitter

Eerder was er een behoorlijke social media storm op Twitter over Twitter. Met de Hastag #RIPTwitter was er groot protest over het bericht dat Twitter zijn tijdlijn niet chronologisch zou willen houden. Iets wat ze daarna ontkenden. Maar ze gaan toch iets veranderen. Bron: nos.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties