iphone beveiliging

Tech update week 7

3 min leestijd

Wat speelt er zich allemaal af in de tech-wereld, sociale media en apps? Ik bespreek het iedere donderdag op Groot Nieuws Radio en deze week gaat het over de beveiligde iPhone van een terrorist, Google Translate in het Fries en een zelfparkerend kantoor van Nissan.

Apple heft beveiliging iPhone niet op

Deze week heeft Apple er vijanden en vrienden bij. Hoe dat komt? Apple weigert om de Amerikaanse geheime dienst te helpen om de iPhone van een terrorist te ontgrendelen.

iphone beveiliging.jpg

De topman van Apple schrijft dit ook in een open brief: “De overheid zou deze privacyinbreuk kunnen uitbreiden en eisen dat Apple spionagesoftware inbouwt om je berichten te zien, je gezondheids- en financiële data uit te lezen, je locatie te tracken en zelfs toegang te krijgen tot de microfoon of camera van je telefoon, zonder dat je er iets van merkt.

Ook anderen zijn het eens. Zo zegt Sundar Pichai, topman van Google: “Een belangrijk bericht van Tim Cook. Door bedrijven te dwingen hacken mogelijk te maken komt de privacy van de gebruikers op het spel te staan.” Volgens mij is het laatste woord er niet over gezegd. Het is trouwens wel een goeie beveiligingsoptie om aan te zetten op je iPhone dat deze vanzelf alle gegevens wist van je telefoon na 10 mislukte inlogpogingen. Zo kunnen kwaadwillenden niet zomaar bij je gegevens komen. Bron: qz.commotherboard.vice.com / nu.nl »

Google Translate in het Fries

Voor de Friese luisteraars van Groot Nieuws Radio is het wel leuk nieuws: vanaf deze week is het Fries opgenomen in Google Translate. En kan je dus een Arabische zin nu direct in het Fries vertalen. Altijd handig toch? Nou, niet alleen voor Arabisch, want ik kan zelf ook wel een vertaalcomputer gebruiken om mijn medelanders te begrijpen.

friesland.jpg

In september wisten Friezen in slechts een week tijd ruim een half miljoen Engelse woorden om te zetten naar hun taal. Toen organiseerden verschillende instanties, zoals de Rijksuniversiteit Groningen, vertaalmarathons waar iedereen aan mee kon doen. Bron: nu.nl »

Zelfparkerend kantoor

Zelf heb ik nogal eens de neiging om mijn stoel niet netjes onder de tafel te schuiven als ik wegloop. Dat lukt me na jaren correctie nog steeds niet goed. Daarom ben ik wel geïnteresseerd in de uitvinding van Nissan: een kantoor dat zichzelf opruimt.

Je kijkt wel gek op als je niet weet hoe het allemaal werkt. Maar verder is het natuurlijk ongelofelijk handig om het kantoor met een knip in de vingers recht te zetten. Ben je eindelijk een beetje Mary Poppins. Wat het spul gaat kosten, dat weet ik alleen nog niet zo snel. Ik denk dat ik maar moet beginnen met sparen :) Bron: jalopnik.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties