Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Tech update week 11

17 maart 2016

Wat speelt er zich allemaal af in de tech-wereld, sociale media en apps? Deze week gaat het over zelfrijdende auto’s op de Nederlandse snelweg, paus Fransiscus op Instagram, een handige website om te checken of je bent gehackt en nieuwe Virtual Reality brillen.

Succesvolle test met zelfrijdende auto’s op de A2

De A2 was woensdag even een testbaan voor zelfrijdende auto’s in het openbaar in Europa. Ruim vijftig auto’s van onder meer Volvo, Hyundai, Toyota, Mercedes en Tesla gingen in colonnes van zes de weg op, om te ervaren hoe het is om een auto op bepaalde stukken zelf te laten rijden. Ze reden van Amsterdam naar Beesd en weer terug.

Het gaat er binnenkort dan echt van komen dat zelfrijdende auto’s gewoon op de snelweg te vinden zal zijn. Maar, dat moet natuurlijk veilig gebeuren. Daar zijn nog veel testen voor nodig. En de test van deze week levert ook weer waardevolle data en waardevolle ervaringen op. Bron: nos.nl »

Ben ik gehackt?

‘;–have i been pwned? Hoe weet je of je ooit bent gehackt met je gegevens? Dat kan je checken op een eenvoudige website: https://haveibeenpwned.com/ Ze maken gebruik van een database met 292.434.781 gestolen gebruikersaccounts. Dat zijn allemaal databases van o.a. Adobe en Snapchat die in het recentere verleden zijn gehackt.

wachtwoord computer

Het komt weer terug bij de oude boodschap: zorg dat je veilige wachtwoorden gebruikt en dat je deze regelmatig update. PS: lees dit mooie verhaal over wachtwoorden eens »

Paus Fransiscus op Instagram

Volgens mij heeft paus Fransiscus een leuk team aan media mensen, want bang van nieuwe media is de huidige paus niet. Hij is al te volgen op Twitter en Facebook, tijdens de vastenperiode kan je hem volgen via de WhatApp concurrent Telegram. En… vanaf volgende week moet de paus ook te vinden zijn op Instagram.

paus fransiscus

Het is voor het eerst dat een paus gebruik maakt van het fotoplatform. Voorheen konden Vaticaan-fans de paus al wel volgen via het Instagram-account van de kerkstaat zelf. Het Instagram-account draagt mogelijk bij aan het verder vergroten van de populariteit van de paus.

Op Twitter heeft de 79-jarige kerkvorst 8,9 miljoen volgers. Bron: metronieuws.nl »

Playstation komt in oktober met een VR bril

Ben je een gamer? Begin maar vast met sparen, want er komt veel moois op de markt. Het wordt dringen geblazen op de markt van Virtual Reality brillen die gamen een hele nieuwe dimensie moeten geven. In oktober komt de bril uit voor als extra toepassing op de Playstation 4. Kost rond €399,-.

Ook andere gaming platforms zijn hard bezig om nieuwe brillen beschikbaar te maken. Sommigen proberen in één keer alle games geschikt te maken voor een nieuwe manier van gamen. Bron: playstation.com / roadtovr.com »

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tech update week 11

door Wouter van der Toorn Leestijd: 2 min
0