meisje met smartphone

Tech update week 13

3 min leestijd

Wat speelt er zich allemaal af in de tech-wereld, sociale media en apps? Iedere donderdag praat ik erover op Groot Nieuws Radio, rond de klok van half 5. Deze week gaat het over de Wereld Backupdag, WhatsAppen en een Arabische Bijbelapp.

Wereld Backupdag

De dag voor 1 april is het wereld-backupdag. Omdat het kwijtraken van je bestanden echt geen grap is. Wees daarom voorbereid. Maak een back-up van je bestanden op 31 maart. Daar draait het op deze dag om. Want regelmatig moeten we elkaar er maar weer aan herinneren dat je dit echt moet regelen, anders kan je veel kostbare zaken kwijtraken.

world backup day

Je kan ook een plechtige eed afleggen. Deze luidt als volgt: “Ik zweer plechtig dat ik op 31 maart een back-up zal maken van al mijn belangrijke documenten en kostbare herinneringen.” Oftewel, als we backuppen, dan doen we dat heel serieus! Bron: worldbackupday.com/nl »

[ba-vimeoflex videoid=”97489098″]

PS: pas wel op dat de echte 1 april grappen je nu via sociale media om de oren gaan vliegen. Tompouce deodorant spray bij de HEMA. Zo ruik je altijd naar je favoriete gebakje. Of draadloze stroom connectoren van de GAMMA. En er gaan er nog wel meer komen.

WhatsAppen met dikke, cursieve of doorgestreepte tekst

Je kan vanaf de laatste update je tekst opmaken in WhatsApp. Met dikgedrukt, cursief en doorgestreept.

whatsapp bold italic strikethrough

De werking is simpel en werkt met symbolen voor en na de tekst. Om cursief (Italic) te krijgen moet je als gebruiker de tekst omsluiten met een liggend streepje (_), voor vette tekst (Bold) is dit met de zg. asterisken (*) en om je tekst te versturen met doorgestreepte letters (waarom je dat doet is altijd boeiend) met tilde’s (~). De styling mogelijkheden werken ook in de web-client van WhatsApp. Bron: dutchcowboys.nl »

Arabische Bijbelapp voor vluchtelingen

Ark Mission ontwikkelt momenteel een bijbel-app met de Arabische bijbeltekst, aangevuld met bijbelteksten die passen bij bepaalde emoties of gebeurtenissen. Bijvoorbeeld bij Ik voel me eenzaam, ik heb verdriet, ik wil Jezus volgen. Een soort ‘waar kan ik lezen over’ dus.

https://www.youtube.com/watch?v=uFQ1L7Fl0CA

Het is een extra taal op een bestaande app, de Bible Fit app die je een selectie Bijbelteksten biedt bij bepaalde thema’s of situaties. Deze app is al in het Nederlands, Engels en Spaans beschikbaar. Waarschijnlijk in het najaar beschikbaar, maar goed om het al te weten. Bron: arkmission.nl »

PS: als je nu al zoekt naar een Arabische Bijbel app, download dan deze »

The Passion via VR: liever niet

Wat betreft de VR-uitzending van The Passion vorige week… dat was dus echt helemaal niets. Vooral liet het zien hoe het NIET moest. Ik ben na een minuut al afgehaakt. Het was bizar slecht beeld, de camera stond gewoon slecht opgesteld en er was maar weinig beleving aan. Dusse, dat Virtual Reality is wel een leuk idee, maar aan de uitvoering moet nog heel erg hard gewerkt worden.

Lees ook: numrush.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties