Love-Europe, app voor vluchtelingen

Love-Europe, speciaal voor vluchtelingen

3 min leestijd

Gisteren was het zover… We hebben een aantal maanden gewerkt aan een project voor vluchtelingen en nu is de Love-Europe app beschikbaar voor het grotere publiek. We zijn nog maar net begonnen. De app is nu al mooi, maar er komt nog veel meer moois aan. Alles met als hoofddoel: vluchtelingen liefde laten zien, een helpende hand toesteken, de weg wijzen en praktisch bijstaan.

Love-Europe, app voor vluchtelingen

Wat doet de app precies?

‘Love-Europe’ is een lichte applicatie die draait op iOS en Android en geeft vluchtelingen alle praktische tips die zij nodig hebben, zoals informatie over opvangplekken, wifi-punten, artsen en ziekenhuizen, het station, winkels etc. Daarnaast bevat de applicatie uitleg over de cultuur en mentaliteit van alle landen in Europa. Van ieder land zijn de normen en waarden in do’s & don’ts uitgelegd, zodat de vluchtelingen een eerlijke kans krijgen in de Europese maatschappij en zij moeizame situaties kunnen voorkomen. Het in contact brengen van mensen is een belangrijk onderdeel van de ‘Love-Europe’ applicatie, want door openheid en duidelijkheid kan begrip ontstaan. Naast alle praktische tips biedt ‘Love-Europe’ zowel de vluchteling als de burgers van Europa de mogelijkheid de dialoog met elkaar aan te gaan.

Wat gaat nog volgen?

De app is nu dus al tov met nuttige locaties, meertaligheid, een taalhulp en achtergrond informatie bij de landen. Wat trouwens in het verschiet ligt bij de volgende versies van de app is nog mooier. Er komt een media-centrum aan met nuttige filmpjes die gaan over de taal, het land en cultuur, achtergronden, asielprocedures, etc. Daarna komt er ook een kalender in die evenementen voor vluchtelingen bij jou in de buurt laat zien. In derde fase zal er een soort marktplaats inkomen waarin we mensen die willen helpen willen koppelen met mensen die hulp nodig hebben. Dat kan op allerlei manieren zijn. Dus of het nu praktische hulp is, een schoenendoos-actie of wat dan ook. Over dit laatste moet trouwens nog veel worden nagedacht om het op een effectieve manier en tegelijkertijd veilige manier te kunnen doen.

Recreate

De app is ontwikkeld samen met Recreate, een jong en innovatie media bedrijf dat zich, naast bouwen van apps en ontwikkelen van toepassingen, ook zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen van Virtual Reality toepassingen voor het bedrijfsleven. Mooi bedrijf om mee samen te werken en zeker aan te bevelen als je voor je project nog een ontwikkelaar zoekt.

En je weet nooit wat achter het oppervlak schuilgaat aan technologische hoogstandjes. Dat is misschien ook wel aan de hand bij de Love-Europe app. Het ziet er allemaal minimalistisch uit, maar er zit een bijzondere slimme architectuur achter.

PS

Als laatste voor de duidelijkheid: de app is géén christelijke app. Wel is de app gemaakt door christenen, maar dat is natuurlijk mooi. We willen namelijk graag samenwerken met veel lokale, nationale en internationale organisaties door Europa heen om samen een welkom voor vluchtelingen te organiseren.

Download de app via love-europe.org »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -