vluchteling met smartphone

Tech update week 14

2 min leestijd

Wat speelt er zich allemaal af in de tech-wereld, sociale media en apps? Deze week is de update op Groot Nieuws Radio een beetje anders dan normaal, want ik ga er meer uitleggen over de zojuist gelanceerde app ‘Love-Europe’. Verder nog over WhatsApp.

Love-Europe, app voor vluchtelingen

Het is de crisis waar in de geschiedenisboeken zal worden geschreven als het gaat om de tijd waarin we nu lezen: vluchtelingen die bij honderdduizenden op drift zijn door Europa heen.

vluchteling met smartphone

Vanuit Agapè, de organisatie waar ik bij werk, hebben we initiatief genomen om een nieuwe app te ontwikkelen die vluchtelingen helpt om onderweg te vinden wat ze het meest nodig hebben. En als ze ergens nieuw gaan wonen om de belangrijkste plekken te vinden. Verder helpt de Love-Europe app met communiceren doordat de app meertalig is en er een taalhulp in zit. En er zit nog meer in het vat voor de nabije toekomst.

Download de Love-Europe app en check de website voor meer info. En deel de app met de vluchtelingen die je kent! Bron: love-europe.org »

WhatsApp nu nog veiliger

Misschien heb je het al gezien in je WhatsApp. Er staat bij gesprekken een melding over een nieuwe beveiliging: ‘Voor berichten die u naar deze chat verzendt en de gesprekken die u maakt, wordt vanaf nu gebruik gemaakt van end-to-end encryptie.’

WhatsApp Encryptie.png

Dat is een belangrijke mededeling. In Nederland staat op 92% van alle smartphones deze berichten app. In het begin kreeg de app nogal wat kritiek vanwege een niet al te beste beveiliging en daar hebben ze heel wat aan veranderd ondertussen.

WhatsApp

Door deze encryptie kunnen de berichten niet meer worden afgeluisterd. Er zijn twee sleutels nodig: een aan de kant van de verzender en een aan de kant van de ontvanger. Wie de nieuwste versie installeert maakt automatisch gebruik van de encryptie. In groupchats krijgen leden met oude WhatsApp-versies een seintje dat hun berichtenverkeer niet is vergrendeld. Bron: papermagazine.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -