tsvetkov

Tech update week 15

2 min leestijd

Wat speelt er zich allemaal af in de tech-wereld, sociale media en apps? Deze week een fotograaf die erachter komt dat hij (bijna) iedereen kan leren kennen, Facebook die chatbots gaat inzetten en de persoonlijke verhalen achter wachtwoorden.

Alles weten van een onbekende in de metro

Toch wel een beetje een eng experiment van een Russische fotograaf. Hij fotografeerde onbekenden in de metro en kon vrij simpel eigenlijk alles te weten komen van de volslagen onbekenden met wie hij samen reisde. Dat deed hij met een appje “FindFace” en zocht de mensen op via een Russische versie van Facebook.

Project Fotograaf Egor Tsvetkov

Zo weet je opeens dat iemand een militair is, thuis een kat heeft of andere dingen doet. Met redelijk simpele scripts is er maar weinig privacy over. En dat kan dus voor iedereen ondertussen wat betekenen. Eigenlijk weten we dat natuurlijk wel, maar een project als dit maakt het wel weer duidelijk. Check zelf zijn matches op birdinflight.com. Bron: nos.nl »

Facebook kondigt chatbots en eigen VR-camera aan

Op de F8-concerentie in San Francisco heeft topman Mark Zuckerberg van Facebook een presentatie gegeven van waar hij de komende tien jaar naartoe wil gaan. Facebook kondigde twee nieuwe ontwikkelingen aan: het Messenger Platform en de VR-bril.

Mark Zuckerberg presenteert Chat Bots en Virtual Reality

Er wordt veel nadruk gelegd op chatbot, automatische chats voor bijvoorbeeld een nieuwsbron waar je aan vraagt wat het belangrijkste nieuws is van de afgelopen dag. De bot haalt automatisch de informatie bij elkaar en kan zo chatten. Ook kun je bijvoorbeeld vragen: Wat gebeurt er vandaag in Frankrijk? En dan krijg je een lijst met nieuwsontwikkelingen. Ergens voelt het aan wat bijvoorbeeld Siri (virtuele assistent op iPhone) ook doet. Deze functie kan vrij snel beschikbaar komen, ontwikkelaars kunnen er nu namelijk al mee aan de slag.

Facebook gaat zich ook concentreren op Virtual Reality. Natuurlijk nu met de Oculus Rift, maar in de toekomst gaat het een nog grotere rol spelen. Samen met een 360 graden camera (dus je kan helemaal rondom je filmen) moet het bijdragen aan een nieuwe ontwikkeling. Dus een van de volgende vakantiefilms kan je in VR-beleven? Facebook wil dan vast ook dat we deze online gaan delen. Meer op o.a. Volkskrant.nl »

Nederlandse fotoserie vertelt verhalen achter wachtwoorden

Wat zegt je internetwachtwoord over jou? Met die vraag gingen Stephen Joss en Ramin Bahari de straat op voor een fotoserie genaamd ‘Hidden Characters’. Zij vroegen passanten om hun wachtwoord op hun hand te schrijven, op de foto te gaan en het verhaal achter het wachtwoord te vertellen.

Leuk, zo geven wachtwoorden een heel persoonlijk inkijkje. Check de website: hiddencharacters.net »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties