twitter met kopje koffie

Tech update week 21

3 min leestijd

Wat speelt er zich allemaal af in de tech-wereld, sociale media en apps? Deze week hebben we het over Twitter die een aantal belangrijke dingen gaat veranderen, toestemming nodig voor tieners die sociale media willen gebruiken, dommer wordende smart-TV’s en een Emoji Bible (moet je ff zien).

Twitter past limiet van 140 tekens definitief aan

Het is al vaker duidelijk gemaakt dat Twitter iets moet doen om meer impact te hebben. Een van de dingen die ze hebben veranderd is dat hun app nu in de ‘nieuws’-categorie staat en dus niet meer in sociale media. Dat maakt de verwachtingen duidelijker. Eerder was er ophef over het plan om het aantal tekens per tweet te verhogen van 140 tekens naar 10.000 tekens.

twitter met kopje koffie

Dat gaat niet door, maar wat nu wel gaat veranderen is dat de 140 tekens niet meer worden opgeslokt door links, plaatjes en de twitter namen (als je reageert op iemand of iemand noemt). Die zullen niet meer worden meegeteld, dus kan je meer in gesprek gaan. Nog iets leuks dat ze gaan toevoegen is de mogelijkheid om een tweet te herhalen. Want, je mist nogal snel een tweet als je niet de hele dag op Twitter te vinden bent. Na een uurtje is het wel weer gedaan met de zichtbaarheid van je tweet. Hoe dat precies gaat werken, is nog niet helemaal duidelijk. Bron: dutchcowboys.nl »

Onder de 16 geen Facebook, geen Twitter, geen Instagram

Wie jonger is dan 16 jaar, mag in heel Europa zonder toestemming van zijn ouders geen sociale media meer gebruiken. Dat heeft het Europees Parlement beslist. In 2018 wordt het wet. Nederland mag afwijken van de regels en hanteert officieus de norm van 13 jaar.

kind op smartphone

In Nederland bestaat er al privacywetgeving, die bepaalt dat jongeren onder de 16 toestemming van hun ouders nodig hebben voor het gebruik van sociale media. Die wordt momenteel niet gehandhaafd. Ik ken in ieder geval niemand die er toestemming voor heeft gevraagd. En dat is precies de kanttekening die je hierbij mag plaatsen: is het wel realistisch om een strikte controle toe te passen? Hoe moet dat dan eigenlijk? Bron: ad.nl »

Consumentenbond ergert zich aan slechte ondersteuning tv-apps

Als je op dit moment een TV koopt dan heb je grote kans dat er een hele zwik apps op staan. Een smart-TV. Hartstikke leuk zou je zeggen, want je kan zo eenvoudig ook bijvoorbeeld youtube of uitzending gemist bekijken. Maar er is een probleem waar de consumentenbond aandacht voor vraagt.

smart-TV

Apps kunnen al van het scherm verdwijnen als tv’s pas een paar jaar oud zijn en dus nog jaren mee gaan. Consumenten met een oudere Philips smart-tv kunnen bijvoorbeeld geen RTL-programma’s meer terugkijken met de RTL XL-app doordat Philips met andere software is gaan werken. Sommige LG- en Sony-tv’s missen inmiddels de YouTube-app en Samsung-tv’s verliezen binnenkort de Skype-app. Bron: consumentenbond.nl »

Emoji Bible

Speciaal voor de millennials komt er op 29 mei 2016 een Emoji Bible uit, een speciale versie van de King James Bible, maar dan volledig verrijkt met emoji’s. Het is een digitale boekeditie die te krijgen is via iBooks (voor iPhone, iPad).

emoji bible

Geen idee of dit ergens gaat helpen bij het beter leesbaar maken van de Bijbel, maar geinig is het wel. Check ook de website: bibleemoji.com »

https://twitter.com/BibleEmoji/status/734089150241112064

Smartphone verslaving

O ja, heb je mijn blog van gisteren nog gelezen waarin ik een plan heb om mijn smartphone-gebruik dramatisch te minderen?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties