kunstmatige intelligentie

Tech update week 23

2 min leestijd

Wat speelt er zich allemaal af in de tech-wereld, sociale media en apps? Deze week over een noodknop voor als het misgaat met kunstmatige intelligentie, TV kijken zonder TV-kabel en je treinkaartje kan nu ook gewoon via je smartphone.

Google wil noodknop voor kunstmatige intelligentie

Ons leven wordt steeds afhankelijker van automatische processen. Maar niet alleen dat, ook van zelfdenkende processen, van kunstmatige intelligentie.

kunstmatige intelligentie

Er zijn heel wat sciencefiction boeken en films uitgekomen die laten zien wat er allemaal mis kan gaan als kunstmatige intelligentie zelf besluiten gaat nemen. Dat kan potentieel erg gevaarlijk zijn.

Google is druk met DeepMind, hun zelf ontwikkelde systeem voor kunstmatige intelligentie. Het bedrijf heeft studie gemaakt hoe een noodknop kan worden ingebouwd in programma’s, zonder dat die programma’s zelf leren hoe ze die knop moeten omzeilen. Om altijd te kunnen ingrijpen. Bron: trouw.nl »

Voor TV geen TV-kabel meer nodig

T-Mobile is een van de eerste bedrijven die de mogelijkheden geeft om TV te kijken zonder internet abonnement. Natuurlijk heb je al TV-abonnementen waarbij je een app krijgt waarmee je ook TV kan kijken, maar dat is dan toch weer afhankelijk van een abonnement via je kabel of glasvezel (zoals Horizon van Ziggo of iTVonline van KPN).

knippr

Met KNIPPR van T-Mobile kun je interactieve tv kijken op je iPhone, iPad of computer. Je betaalt daarvoor €10,99 per maand. T-Mobile denkt dat er mensen zijn die abonnementen kwijt willen raken, dus op deze manier zou je je TV abonnementen kunnen opzeggen. Al is het voor mij even de vraag hoe dat nu eigenlijk moet. Een avondje TV kijken kost je heel wat mobiel internet. En als je toch al een internet abonnement hebt, is het eigenlijk niet eens zoveel goedkoper als gewoon de alles-in-een combi pakketten. Bron: knippr.nl / iculture.nl »

NS verkoopt treinkaartjes in Reisplanner-app

In een nieuwe versie van de app NS Reisplanner Xtra is het mogelijk geworden om treinkaartjes aan te schaffen.

ns app inchecken

Via iDeal kan een los kaartje worden gekocht. In de app wordt vervolgens een QR-code getoond die kan worden gebruikt om de poortjes op stations te openen en die kan worden getoond aan de conducteur.

Eerder konden e-tickets alleen via de website van NS worden gekocht, en moesten ze los worden uitgeprint. Bron: nu.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties