i sea app

Tech update week 24

2 min leestijd

Wat speelt er zich allemaal af in de tech-wereld, sociale media en apps? Deze week praten we bij een app waarmee je vluchtelingen kan opsporen op de Middellandse Zee, over de overname van LinkedIn door Microsoft en Facebook die je probeert te helpen als je suïcidale vrienden hebt.

Meezoeken naar vluchtelingen

Vluchtelingen helpen zonder dat je naar de Middellandse Zee hoeft en zonder dat je er geld aan uit hoeft te geven? Migrant Offshore Aid Station (MOAS), een particuliere organisatie die op zee vluchtelingen redt, heeft daar een app voor ontwikkeld. Je kunt nu vanuit je luie stoel en met een paar vrije minuten helpen zoeken naar migrantenboten op zee met I Sea.

De app, momenteel alleen nog beschikbaar voor iOS, moet het zoeken naar vluchtelingenboten makkelijk maken. De software van MOAS deelt de satellietbeelden – dat het krijgt van meerdere organisaties – op in miljoenen blokjes. Je krijgt bij het opstarten een van die miljoenen blokjes toegewezen. Crowdsourcend naar bootmigranten zoeken dus.

https://twitter.com/lizadixon/status/742780880796717056?ref_src=twsrc%5Etfw

Bron: nos.nl / iseaapp.com »

Microsoft neemt LinkedIn over

Grote nieuws deze week: LinkedIn die door Microsoft voor het luttele bedrag van 26 miljard dollar wordt overgenomen. Het zijn bizarre bedragen die omgaan in de overname wereld. En sommigen vinden dit een duidelijk beeld van een nieuwe internet bubbel die misschien op klappen staat.

microsoft neemt linkedin over

Maar waarom doet Microsoft zoiets? Nou op zich niet heel gek, want met bijvoorbeeld Microsoft office en Office 365 richt Microsoft al jaren op zakelijke gebruikers. Dus ja, daar zit natuurlijk business voor hen. Bron: nrc.nl »

Facebook komt met opties voor mensen met suïcidale vrienden

Wat moet je doen als je merkt aan Facebook updates dat het met een vriend echt niet goed gaat, en dat deze misschien van plan is zichzelf iets aan te doen? Je kan je behoorlijk radeloos voelen. Facebook maakt vanaf deze week een serie functies beschikbaar voor mensen die suïcidaal zijn of die vrienden hebben die op het sociale netwerk dreigen zelfmoord te plegen.

depressief, somber op de smartphone

Als uit statusupdates blijkt dat mensen mogelijk een doodswens hebben, kunnen vrienden dit melden bij het sociale netwerk. Medewerkers van Facebook bekijken vervolgens het bericht om te beoordelen of er inderdaad een risico op zelfmoord bestaat.

Mensen die suïcidaal zijn krijgen vervolgens lijstje met dingen te zien die ze daar mogelijk vanaf kunnen helpen, schrijft de New York Times dinsdag. Bron: nytimes.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties