Zuck

Tech update week 25

3 min leestijd

Wat speelt er zich allemaal in de tech-wereld, sociale media en apps? Deze week praten we over filmpjes op Twitter, het Rijksmuseum voor jou alleen, betalen via Whatsapp en iets over je webcam afschermen.

nachtwacht

Twitter & Vine filmpjes naar 140 seconden

Even een korte update over Twitter, die maar hard aan de weg blijft timmeren. De lengte van de filmpjes die je nu via hun apps mag delen wordt 140 seconden. Natuurlijk, ook weer 140, net zoals 140 tekens in een bericht. Maar in 2 minuten en 20 seconden kan je erg veel delen.

Video wordt een steeds groter stuk van de online wereld. Maar ook steeds vluchtiger. Bron: twitter.com »

Het Rijksmuseum is nu volledig virtueel beschikbaar via Google

Alle meesterwerken van het Rijksmuseum zijn sinds deze week ook te vinden op Google Arts & Culture, de website van het Google Cultural Institute. De digitale collectie van het Rijksmuseum bestaat uit zo’n 200.000 objecten. Daarmee is het Rijksmuseum het best vertegenwoordigde museum op Google Cultural Institute.

rijksmuseum in Google Streetview

Iedereen kan nu tevens, met behulp van Google Street View, door alle gangen van het museum dwalen en het gerenoveerde interieur bekijken. Gecombineerd met een smartphone (en de Android of iOS app) en bijvoorbeeld een Google Cardboard komt het Rijksmuseum tot leven in Virtual Reality. Dus niet meer meesjokken in lange rijen museumbezoekers, maar gewoon relaxed in een leeg museum ronddwalen en net zo lang kijken naar een kunstwerk als je zelf wilt. Bron: dutchcowboys.nl / google.com/culturalinstitute »

Betalen via WhatsApp

Tikkie is de eerste betaal app waarmee consumenten onderling via WhatsApp (terug)betaalverzoekjes kunnen sturen en werkt via het bekende betaalplatform iDEAL. Tikkie is een initiatief van ABN AMRO, maar is beschikbaar en bruikbaar voor klanten van alle Nederlandse banken met een betaalrekening.

tikkie app

Dus heb je voor je collega een frikadel meegenomen voor de foute lunch, via een linkje kan je collega je direct weer het geld teruggeven. Ideaal toch? Bron: abnamro.com »

Pas je op je privacy?

Mark Zuckerberg, baas van Facebook, presenteerde deze week een nieuwe mijlpaal voor Instagram: meer dan een half miljard gebruikers! Mooi natuurlijk, maar waar mensen nog steeds over praten is wat er te zien is op de foto die hij deelde. Daar is, schuin achter Mark, zijn werkplek en zijn laptop te zien. En… zowel de camera als de ingang voor de microfoon afgeplakt. Is hij paranoia of moet je inderdaad bewust zijn van de risico’s?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10102910644965951

Nu is Mark wel baas van een van de duurste bedrijven ter wereld, dus ja, hij is voor hackers, meeluisteraars en overheden een gewild doelwit. Die ingang van de microfoon is wat knullig, want de microfoon is echt iets anders dan de ingang voor de mini-jack, maar het is bekend van hackers je webcam kunnen aanzetten. En weten ook al manieren om het lampje daarnaast uit te zetten. Bron: nytimes.com »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties