trafficking

Tech update week 26

2 min leestijd

Tech update voor Groot Nieuws Radio van deze week gaat over een app waarmee jij kan helpen om sex-slavernij te bestrijden. Verder over internetten op vakantie en een lastig dilemma met zelfrijdende auto’s. Dit zal voorlopig de laatste Tech Update zijn…

App tegen human trafficking

De app TraffickCam is een app (iOS/Android/Web) die je misschien zou moeten downloaden als je deze vakantie gaat verblijven in een hotel (of dat je dat regelmatig moet voor je werk). De app is namelijk erop gericht om human trafficking (mensenhandel, gedwongen prostitutie, kindermisbruik) te bestrijden. En dat door slechts 4 foto’s per keer.

https://www.facebook.com/HuffingtonPost/videos/10154021396386130/

Om deze vreselijke praktijken te bestrijden is vaak de locatie nodig van waar foto’s zijn gemaakt. Dat geeft soms het enige aanknopingspunt voor de politie om te zoeken naar misbruikers en ander tuig. Met deze app proberen ze zoveel mogelijk hotelkamers te indexeren, zodat er effectiever kan worden gezocht. Bron: thenextweb.com »

Hoe hou je mobiel internet betaalbaar?

In een mooi overzicht op NRC staan een aantal bijzonder handige tips om de kosten voor mobiel internet in de hand te houden. Want in het buitenland moet je nog steeds extra betalen, en dat kan behoorlijk in de papieren lopen als je niet oppast.

vakantie strand foto

Het goedkoopste is om een extra prepaid simkaartje te kopen voor mobiel internet. Controleer trouwens bij reizen altijd of je roaming niet automatisch aan staat (anders verbruik je namelijk erg veel, zonder dat je het weet). Filmpjes kijken verbruikt erg veel data, dus doe dat gewoon als je je hamburger eet bij de McDonalds of een andere plek met gratis wifi. Lees verder trouwens ook de tips van twee jaar terug.  Bron: nrc.nl »

Hoe gaat zelfrijdende auto keuzes maken

Interessant zijn de ontwikkelingen van autonome auto’s. Deze week werd besproken hoe een auto zou moeten kiezen in een noodsituatie. De keuze die de auto bijvoorbeeld moet maken is: òf 10 voetgangers doodrijden, òf de auto crashen met fatale gevolgen voor de bestuurder. In theorie zijn de meeste mensen voor de keuze om de 10 voetgangers te beschermen, maar in de praktijk, als jij in de auto zit dus, wil je het liefst dat de auto kiest om jou te sparen.

Tesla in Italie

4 Tesla’s geparkeerd in een prachtig Italiaans dorpje. Tesla is een van de merken die zwaar inzet op zelfrijdende mogelijkheden van hun auto’s.

De techniek gaat hard vooruit. En de techniek krijgt steeds meer zijn plek in het leven van alle dag. Maar met de vooruitgang worden de vragen ook ingewikkelder. Wat zou jij kiezen? Bron: volkskrant.nl »

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties