De Bijbel lezen we steeds meer digitaal. En dat kan prima! Hier mijn toplijst met Bijbel applicaties voor iOS (iPad, iPhone, iPod touch). Lees ook het overzicht met christelijke kinder-apps.

icon
BijbelLife.ChurchNaslagwerkenGratisDownload

Ik denk dat dit voor beginners en gewone bijbellezers de mooie start is. YouVersion is gratis en zal dat ook blijven. Je kan echter een beperkt aantal bijbels offline (dus zonder Internet verbinding) lezen. Als je mobiel internet op je iPhone of iPad hebt dan is dat prima. Ook de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) Het Boek vertaling, de BasisBijbel en NBG'51 vertaling zijn beschikbaar in de applicatie. Helaas heeft het Nederlands Bijbelgenootschap de NBV verwijderd uit YouVersion.

icon
Bible App by Olive TreeHarperCollins Christian Publishing, Inc.NaslagwerkenGratisDownload

Bible van Olive Tree (link naar iOS store) is mijn persoonlijke favoriet. Deze applicatie gebruik ik ook om mijn preken voor te bereiden, diepgaande Bijbelstudie op te doen, en vanuit deze applicatie preek ik ook. Nagenoeg alle Nederlandse vertalingen zijn beschikbaar. Deze kan je In-App aanschaffen of gewoon via olivetree.com.

Mijn Bijbel is begin 2018 uitgebracht door het Nederlands Bijbelgenootschap, nadat ze eerder hun vertaling hadden verwijderd van YouVersion. Deze app is gratis te gebruiken en de vertalingen zijn offline te gebruiken. De app ziet er mooi uit en bevat de Nieuwe Bijbelvertaling, de Bijbel in Gewone Taal, NBG-vertaling 1951, Groot Nieuws Bijbel en Statenvertaling editie 1977. Wat jammer is, is dat ook in deze app de Bijbeltekst niet gekopieerd kan worden (om bijvoorbeeld in je stille tijd notities te kunnen plakken, in je preek notities te kunnen opnemen of op sociale media te delen).

icon
Logos Bible Study ToolsFaithlife CorporationNaslagwerkenGratisDownload

Bible! is de gratis applicatie van Logos Bible Software die al jaren top klasse software levert voor Windows en Mac. Hun applicatie is fijn in gebruik. En zeker als je, zoals ik, een deel van je theologische bibliotheek hier hebt staan, dan kan hoort deze in de verzameling thuis. Een praktische feature is dat de leesposities (waar ben je gebleven in een digitaal boek) over de verschillende apparaten worden gesynchroniseerd. Ideaal!

Item not available.

Deze app zal vooral voor de mensen die geïnteresseerd zijn in de Herziene Statenvertaling en Bijbel in Gewone Taal op hun iPhone of iPad interessant zijn. Deze is via de app aan te schaffen. Dit is naar mijn weten de 'officiële' (partner-)app van het Nederlands Bijbelgenootschap en Jongbloed.

icon
Online BijbelCross Link Services B.V. AppsBoekenGratisDownload

De Online Bijbel app is behoorlijk uitgebreid en blijkt ook een goede gebruikersbasis te hebben. Naast het feit dat het een app is van Nederlandse bodem met een uitgebreide bibliotheek (gratis en betaald). Wat trouwens interessant is dat de app samenwerkt met o.a. de Bijbel+Kant app en de Importantia Studie Bijbel. "Je zou ook kunnen zeggen dat de gratis upgrade van de Bijbel + Kant en Importantia Studie Bijbel app naar de Online Bijbel app resulteert in een uitgebreider assortiment rondom deze apps."

icon
Importantia Studie BijbelCross Link Services B.V. AppsBoeken€ 23,99Download

De Nederlandse uitgever Importantia heeft een eigen studiebijbel uitgegeven. Deze applicatie heeft deze nu beschikbaar gemaakt voor de iPad en iPhone. Gebaseerd en de Statenvertaling met daarbij Hebreeuws-Nederlands en Grieks-Nederlands. Wel een dure applicatie voor wat er je ervoor krijgt.

icon
Bijbel+KantCross Link Services B.V. AppsBoeken€ 6,99Download

De Bijbel + Kant app is ontwikkeld om de gebruiker een handig hulpmiddel te geven om de Bijbel met Kanttekeningen te kunnen raadplegen.

icon
Glo BibleInformation Humanities Inc.NaslagwerkenGratisDownload

De Glo Bible heeft een aantal prijzen gewonnen voor onder meer innovatieve digitale boeken applicatie. Je moet er denk ik even aan wennen in gebruik. Deze applicatie is vooral gericht op een multimedia ervaring bij de Bijbelstudie.

Item not available.

Internationaal gezien is Bible Gateway een van de grootste Bijbel platforms. Hun applicatie ziet er mooi uit en wordt gratis aangeboden. Ik heb zelf geen ervaring met het gebruik van deze applicatie, aangezien ook deze applicatie niet de eigentijdse Nederlandse vertalingen aanbiedt.

icon
Accordance Bible SoftwareOakTree Software, Inc.NaslagwerkenGratisDownload

Gebruik je op je Mac of Windows Accordance software? Dan kan je je digitale bibliotheek ook raadplegen op je iPhone en iPad. Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar zie enthousiaste gebruikersreviews. Wil je beginnen met het opbouwen van een digitale theologische bibliotheek, dan is deze applicatie zeker de overweging waard.

icon
Blue Letter BibleBlue Letter BibleNaslagwerkenGratisDownload

De Blue Letter Bible ken ik al jaren als gratis website voor bijbelstudie met o.a. veel verwijsteksten, de strongs nummers. Hun applicatie is dan niet per sé de topklasse, maar is gratis en daarmee handig voor iemand die af en toe bijbelstudie wil doen.

icon
GetijdengebedGerardus BrugginkBoekenGratisDownload

Met deze app kan het getijden­gebed worden gebeden vanaf een smart­phone of tablet, ook als het internet tijdelijk niet beschik­baar is.

icon
Dagelijks Woord — BijbeltekstStichting Dagelijks WoordLifestyleGratisDownload

De Dagelijks Woord applicatie helpt je met een ding: het dagelijks woord. Iedere dag ontvang je met een push melding de tekst voor de dag. En als je wilt kan je deze ook direct delen via Twitter.

Item not available.

Ark Mission komt met een applicatie die je helpt om vanuit een thema naar passende bijbelteksten te komen. Naast het Engels ook in het Nederlands, Spaans en Chinees!

icon
BijbelstudieTisneb v.o.f.Naslagwerken€ 1,09Download

De Bijbelstudie applicatie is een applicatie met Bijbelstudies, dus niet om zelf de Bijbel te bestuderen. Het zijn de studies die ook beschikbaar zijn via zijnwoord.nl.

icon
Bijbel+KantCross Link Services B.V. AppsBoeken€ 6,99Download

De Bijbel met kanttekeningen is een applicatie die de Statenvertaling inclusief kanttekeningen in een mooi jasje presenteert. En precies daar is deze applicatie goed in. Je kan dus snel zoeken en lezen. Verwacht ook niet meer dan dat zoals notities maken etc, maar prima. Beschikbaar voor zowel iPhone als iPad.

icon
Psalmboek.nlMarinus den BreejenBoekenGratisDownload

Of deze app live zal worden gebruikt tijdens een kerkdienst weet ik nog niet. Deze applicatie bevat de psalmberijming uit 1773.

Aanvullingen

Heb je aanvullingen, interessante nieuwe applicaties die zeker aan deze lijst moeten worden toegevoegd, laat je reactie achter!!

24 reacties

 1. Avatar flexjoly op 19-04-2020 om 13:47
 2. Avatar D.N.Visser op 13-03-2019 om 17:30

  Persoonlijk vind ik de Mantis Bible Study app de beste app die op dit gebied verkrijgbaar is.
  Het is wel allemaal in het Engels.
  Alle informatie direct bij de hand.
  Perfecte app.

 3. Avatar Lella op 07-12-2018 om 08:43

  Hallo Wouter,
  Hoe heb jij de “Olive Tree Bible” applicatie aangeschaft ? Deze App is niet beschikbaar in NL. Ik heb geprobeerd ook via “Olivetree.com” , maar het lukt mij helaas niet.
  Voorbaat dank,
  Lella

  • Wouter van der Toorn Wouter van der Toorn op 07-12-2018 om 08:48

   Ik heb eerder contact met OliveTree gehad. Vanwege GDPR privacy en data regelgeving hebben ze hun app uit Europa gehaald. Heel suf. Je kan het nu alleen aanschaffen als je een USA account in iTunes aanmaakt. Vervolgens kan je nog steeds met je OliveTree account (als je die al had) alles downloaden. 4. Avatar Hendrikus op 10-07-2016 om 18:24

  Zie vorige veld.

 5. Avatar jeanette op 22-02-2016 om 12:47

  Ik zoek gratis nbv vertaling maar die heb ik nog nergens op gevonden

 6. Avatar Bram Koerts op 30-04-2015 om 15:12

  Faithlife Study Bible. Gratis en zeer uitgebreid: commentaar, woordenboek, plaatjes en filmpjes. Daarnaast de mogelijkheid om met meerder mensen samen een rooster te lezen en daarover te spreken (community). Aan het commentaar hebben veel bekende theologen meegewerkt

  Is van het bedrijf dat achter Logos Bible Software zit; Faithlife. Aanrader (Als je Logos gebruiker bent komen al je Logos boeken ook in de bibliotheek van deze app).

  https://faithlifebible.com/app

 7. Avatar Ina op 12-01-2015 om 01:13

  Zoek al tijden naar App voor iPad om kerkdiensten van Kerkomroep en/of Kerkdienst gemist te downloaden, op te slaan en te beluisteren als je géén WiFi hebt! Liefst Nederlands en eenvoudig omdat ik geen Engels ken!

 8. Avatar Rudolf op 25-11-2014 om 18:20

  JW-Bibel is ook een mooie uitgave van de bijbel. In diverse talen.

  • Avatar Henk Kelder op 12-01-2015 om 22:39

   JW is Jehova Witnesses. Een Vertaling gemaakt voor jehova getuigen. De vertaling is afgeleid van de zgn (engelstalige) nieuwe wereld vertaling. Deze vertaling is ontstaan om de (afwijkende) leer van de jehova’s meer te onderbouwen als b.v. de NBG vertalingen dat doen. Christelijke kerken anders dan de getuigen van Jehova beschouwen deze vertaling als doorspekt met hun dwaalleer.  • Avatar Harrie op 28-05-2017 om 08:56

   Er is een nieuwe vertaling sinds zaterdag 27 mei 2017. In deze bijbel staat het tetagrammation JHWH (Jahweh) of JHVH (Jehovah) op meer dan 7000 plaatsen vermeld zoals het ook in de meest oorspronkelijke afschriften van de bijbel staat. Waarom zou God zijn naam niet vermeld mogen worden? Hoe weet je dan of je de juiste God aanbidt? Toch? Verder een mooie heldere vertaling!  • Avatar Harrie op 28-05-2017 om 10:06

   uh tetragrammaton 9. Avatar Els Knopper op 08-11-2014 om 16:01

  De App Dagelijks woord was geweldig fijn, omdat je de teksten in hun contekst kon lezen in meerdere vertalingen. Maar het Nederlands Bijbelgenootschap heeft daar een stokje voor gestoken, maar levert niet zelf meteen een gelojkwaardige vervanger. Dat is erg jammer. Ik vind het fijn om meerdere vertalingen te vergelijken. Dat kon zonder van app te verwisselen. Nu moet je meerdere apps gaan gebruiken en dat is niet bepaald gebruiksvriendelijk. Het NB doet goed werk, maar hier vind ik ze te kort door de bocht.

 10. Avatar Hans den Braber op 14-11-2013 om 11:15

  De HSV jongerenbijbel is nu ook te verkrijgen. Het is een prachtige app met heel veel informatie en mogelijkheden. (http://www.hsvvoorjongeren.nl/app/)

 11. Avatar Steven op 06-05-2013 om 13:22

  Fijn dat de Bijbelstudie-App van ZijnWoord er ook bij staat.

  Het is geen Bijbel-App, maar wel de enige met vele korte Bijbelstudies.

  Deze week komt ook de Android-versie uit!

 12. Avatar Erlendoos op 13-02-2013 om 22:09

  Bedankt! dit is een mooie verzamelpagina voor wat er te krijgen is. Welke app (voor android) biedt de mogelijkheid om aantekeningen te maken?

  • Avatar Steven op 06-05-2013 om 13:18

   Veel van bovenstaande Apps bieden die mogelijkheid
   Zelf vind ik OliveTree helemaal geweldig: Het synchroniseert al mijn aantekeningen met mijn iPhone, iPad, PC, MacBook (en als ik Android had, dan ook) ;-)  • Avatar Johannes van der Zwan op 21-09-2014 om 12:10

   een andere mogelijkheid is mysword voor de android voor de pc vind ik e-sword nog steeds de beste voor mij. Ik kan mijn eigen boeken maken hij kan ook in het nederlands zijn. Eigen boeken bedoel ik met bijbels komentaar, woordenboek etc.. Hij heeft zijn eigen editor en je kan ook voor elk vers je eigen komentaar geven. (deze twee aplicaties zouden ook in de lijst opgenomen moeten worden. 13. Avatar André Jansen op 07-11-2012 om 11:26

  Er is ook nog e-Sword voor Ipad. http://www.e-sword.net/ipad/index.htm
  E-sowrd HD in App store

 14. Avatar Erwin van Ginkel op 16-10-2012 om 09:14

  Ook Dagelijks Woord heeft apps:
  – Apple: https://itunes.apple.com/nl/app/dagelijks-woord-bijbeltekst/id556326845
  – Android: zit momenteel in testfase. Wordt aan gewerkt

  De apps zorgen ervoor dat je elke dag een Bijbeltekst krijgt. Zodra ze uit de testfase zijn, gaan we er meer bekendheid aan geven.

  Erwin van Ginkel
  Stichting Dagelijks Woord

  • Wouter van der Toorn Wouter van der Toorn op 16-10-2012 om 13:19

   Super! Daar zitten namelijk een aantal mensen met smart op te wachten :) Ik zal deze toevoegen. 15. Avatar Wouter Dam op 15-10-2012 om 11:19

  Interessante blogpost! Ben zelf al jaren actief met OliveTree en heb er al vele bookmarks e.d. instaan.
  Vraag: ik zoek nog een mooi ‘boek’ met kaarten e.d. (Bijbelse atlas). Ze hebben er een aantal bij OliveTree, heb jij (of iemand anders hier) ervaring mee en/of een aanrader?

 16. Avatar Peter Dekker op 15-10-2012 om 11:17

  Dank voor het overzicht! De NBV is overigens al beschikbaar op bijbelmobiel.nl en dan is een app niet nodig. We bekijken bij de IKON momenteel ook of voorleesbijbel.nl als app kan verschijnen. Naast de NBV-teksten is dan ook 140 uur audio beschikbaar (per perikoop aangeboden, 1435 items) op de iPad, want de hele Bijbel is door ruim 400 Nederlanders voorgelezen.

Laat een reactie achter