De Bijbel lezen we steeds meer digitaal. En dat kan prima! Hier mijn toplijst met Bijbel applicaties voor iOS (iPad & iPhone).

[itunes url="https://itunes.apple.com/app/id282935706?mt=8"/]

Ik denk dat dit voor beginners en gewone bijbellezers de mooie start is. YouVersion is gratis en zal dat ook blijven. Je kan echter een beperkt aantal bijbels offline (dus zonder Internet verbinding) lezen. Als je mobiel internet op je iPhone of iPad hebt dan is dat prima. Ook o.a. de Het Boek vertaling, de BasisBijbel, de Herziene Statenvertaling en NBG'51 vertaling zijn beschikbaar in de applicatie. Helaas heeft het Nederlands Bijbelgenootschap de NBV verwijderd uit YouVersion.

[itunes url="https://itunes.apple.com/nl/app/bible/id332615624?mt=8"/]

Bible van Olive Tree (link naar iOS store) is mijn persoonlijke favoriet. Deze applicatie gebruik ik ook om mijn preken voor te bereiden, diepgaande Bijbelstudie op te doen, en vanuit deze applicatie preek ik ook. Nagenoeg alle Nederlandse vertalingen zijn beschikbaar. Deze kan je In-App aanschaffen of gewoon via olivetree.com.

[itunes url="https://itunes.apple.com/app/id1218663640?mt=8"/]

Catena is ook een van mijn favoriete Bijbel apps, deze is van Oosters Orthodoxe huize. Het beschikt over een aantal Engelse Bijbelvertalingen en komt daarbij met een schat aan informatie, verklaringen en gedachten uit de oude kerk, kerkvaders uit de eerste eeuwen waaronder woestijnvaders. Het mooie is, alles is gratis.

WELKE BIJBEL MOET JE HEBBEN?
Als je zoekt zie je namen als Groot Nieuws Bijbel,, Nieuwe Bijbel Vertaling, Herziene Statenvertaling of Jongerenbijbel. Is dat allemaal dezelfde Bijbel en welke moet je kiezen? Lees verder »

[itunes url="https://itunes.apple.com/app/id1123111890?mt=8"/]

Mijn Bijbel is begin 2018 uitgebracht door het Nederlands Bijbelgenootschap, nadat ze eerder hun vertaling hadden verwijderd van YouVersion. Deze app is gratis te gebruiken en de vertalingen zijn offline te gebruiken. De app ziet er mooi uit en bevat de Nieuwe Bijbelvertaling, de Bijbel in Gewone Taal, NBG-vertaling 1951, Groot Nieuws Bijbel en Statenvertaling editie 1977. Wat jammer is, is dat ook in deze app de Bijbeltekst niet gekopieerd kan worden (om bijvoorbeeld in je stille tijd notities te kunnen plakken, in je preek notities te kunnen opnemen of op sociale media te delen).

[itunes url="https://itunes.apple.com/app/id336400266?mt=8"/]

Bible! is de gratis applicatie van Logos Bible Software die al jaren top klasse software levert voor Windows en Mac. Hun applicatie is fijn in gebruik. En zeker als je, zoals ik, een deel van je theologische bibliotheek hier hebt staan, dan kan hoort deze in de verzameling thuis. Een praktische feature is dat de leesposities (waar ben je gebleven in een digitaal boek) over de verschillende apparaten worden gesynchroniseerd. Ideaal!

[itunes url="https://itunes.apple.com/app/id689283051?mt=8"/]

De Online Bijbel app is behoorlijk uitgebreid en blijkt ook een goede gebruikersbasis te hebben. Naast het feit dat het een app is van Nederlandse bodem met een uitgebreide bibliotheek (gratis en betaald). Wat trouwens interessant is dat de app samenwerkt met o.a. de Bijbel+Kant app en de Importantia Studie Bijbel. "Je zou ook kunnen zeggen dat de gratis upgrade van de Bijbel + Kant en Importantia Studie Bijbel app naar de Online Bijbel app resulteert in een uitgebreider assortiment rondom deze apps."

[itunes url="https://itunes.apple.com/app/id645571485?mt=8"/]

De Nederlandse uitgever Importantia heeft een eigen studiebijbel uitgegeven. Deze applicatie heeft deze nu beschikbaar gemaakt voor de iPad en iPhone. Gebaseerd en de Statenvertaling met daarbij Hebreeuws-Nederlands en Grieks-Nederlands. Wel een dure applicatie voor wat er je ervoor krijgt.

[itunes url="https://itunes.apple.com/app/id581529206?mt=8"/]

De Bijbel + Kant app is ontwikkeld om de gebruiker een handig hulpmiddel te geven om de Bijbel met Kanttekeningen te kunnen raadplegen.

[itunes url="https://itunes.apple.com/app/id411970514?mt=8"/]

Gebruik je op je Mac of Windows Accordance software? Dan kan je je digitale bibliotheek ook raadplegen op je iPhone en iPad. Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar zie enthousiaste gebruikersreviews. Wil je beginnen met het opbouwen van een digitale theologische bibliotheek, dan is deze applicatie zeker de overweging waard.

[itunes url="https://itunes.apple.com/app/id365547505?mt=8"/]

De Blue Letter Bible ken ik al jaren als gratis website voor bijbelstudie met o.a. veel verwijsteksten, de strongs nummers. Hun applicatie is dan niet per sé de topklasse, maar is gratis en daarmee handig voor iemand die af en toe bijbelstudie wil doen.

[itunes url="https://itunes.apple.com/app/id979697799?mt=8"/]

Met deze app kan het getijden­gebed worden gebeden vanaf een smart­phone of tablet, ook als het internet tijdelijk niet beschik­baar is.

[itunes url="https://itunes.apple.com/app/id556326845?mt=8"/]

De Dagelijks Woord applicatie helpt je met een ding: het dagelijks woord. Iedere dag ontvang je met een push melding de tekst voor de dag. En als je wilt kan je deze ook direct delen via Twitter.

[itunes url="https://itunes.apple.com/app/id579627627?mt=8"/]

De Bijbelstudie applicatie is een applicatie met Bijbelstudies, dus niet om zelf de Bijbel te bestuderen. Het zijn de studies die ook beschikbaar zijn via zijnwoord.nl.

[itunes url="https://itunes.apple.com/app/id581529206?mt=8"/]

De Bijbel met kanttekeningen is een applicatie die de Statenvertaling inclusief kanttekeningen in een mooi jasje presenteert. En precies daar is deze applicatie goed in. Je kan dus snel zoeken en lezen. Verwacht ook niet meer dan dat zoals notities maken etc, maar prima. Beschikbaar voor zowel iPhone als iPad.

[itunes url="https://itunes.apple.com/app/id594145882?mt=8"/]

Of deze app live zal worden gebruikt tijdens een kerkdienst weet ik nog niet. Deze applicatie bevat de psalmberijming uit 1773.

Aanvullingen

Heb je aanvullingen, interessante nieuwe applicaties die zeker aan deze lijst moeten worden toegevoegd, laat je reactie achter!!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

25 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dick
Dick
2 jaren geleden

Dag, ik ben jarenlange gebruiker van de BibleOn app. Voorheen was dat de Pomgranate app. Ik heb al mijn preek aantekeningen daarin bij gehouden vanaf 2011. Alle aantekeningen van 2002-2010 heb ik er in overgezet. Het laatste jaar deed de app wel wat gek, met meldingen, maar nu blijkt dat al mijn aantekeningen verdwenen, of iig niet meer benaderbaar zijn…. Best een ding voor mij. BibleOn is niet meer te bereiken voor mij. Betekend dit… Lees verder »

flexjoly
flexjoly
2 jaren geleden
D.N.Visser
D.N.Visser
3 jaren geleden

Persoonlijk vind ik de Mantis Bible Study app de beste app die op dit gebied verkrijgbaar is.
Het is wel allemaal in het Engels.
Alle informatie direct bij de hand.
Perfecte app.

Lella
Lella
3 jaren geleden

Hallo Wouter,
Hoe heb jij de “Olive Tree Bible” applicatie aangeschaft ? Deze App is niet beschikbaar in NL. Ik heb geprobeerd ook via “Olivetree.com” , maar het lukt mij helaas niet.
Voorbaat dank,
Lella

Hendrikus
Hendrikus
6 jaren geleden

Zie vorige veld.

jeanette
jeanette
6 jaren geleden

Ik zoek gratis nbv vertaling maar die heb ik nog nergens op gevonden

Bram Koerts
Bram Koerts
7 jaren geleden

Faithlife Study Bible. Gratis en zeer uitgebreid: commentaar, woordenboek, plaatjes en filmpjes. Daarnaast de mogelijkheid om met meerder mensen samen een rooster te lezen en daarover te spreken (community). Aan het commentaar hebben veel bekende theologen meegewerkt

Is van het bedrijf dat achter Logos Bible Software zit; Faithlife. Aanrader (Als je Logos gebruiker bent komen al je Logos boeken ook in de bibliotheek van deze app).

https://faithlifebible.com/app

Ina
Ina
7 jaren geleden

Zoek al tijden naar App voor iPad om kerkdiensten van Kerkomroep en/of Kerkdienst gemist te downloaden, op te slaan en te beluisteren als je géén WiFi hebt! Liefst Nederlands en eenvoudig omdat ik geen Engels ken!

Rudolf
Rudolf
8 jaren geleden

JW-Bibel is ook een mooie uitgave van de bijbel. In diverse talen.

Henk Kelder
Henk Kelder
Antwoord aan  Rudolf
7 jaren geleden

JW is Jehova Witnesses. Een Vertaling gemaakt voor jehova getuigen. De vertaling is afgeleid van de zgn (engelstalige) nieuwe wereld vertaling. Deze vertaling is ontstaan om de (afwijkende) leer van de jehova’s meer te onderbouwen als b.v. de NBG vertalingen dat doen. Christelijke kerken anders dan de getuigen van Jehova beschouwen deze vertaling als doorspekt met hun dwaalleer.

Harrie
Harrie
Antwoord aan  Rudolf
5 jaren geleden

Er is een nieuwe vertaling sinds zaterdag 27 mei 2017. In deze bijbel staat het tetagrammation JHWH (Jahweh) of JHVH (Jehovah) op meer dan 7000 plaatsen vermeld zoals het ook in de meest oorspronkelijke afschriften van de bijbel staat. Waarom zou God zijn naam niet vermeld mogen worden? Hoe weet je dan of je de juiste God aanbidt? Toch? Verder een mooie heldere vertaling!

Harrie
Harrie
Antwoord aan  Rudolf
5 jaren geleden

uh tetragrammaton

Els Knopper
Els Knopper
8 jaren geleden

De App Dagelijks woord was geweldig fijn, omdat je de teksten in hun contekst kon lezen in meerdere vertalingen. Maar het Nederlands Bijbelgenootschap heeft daar een stokje voor gestoken, maar levert niet zelf meteen een gelojkwaardige vervanger. Dat is erg jammer. Ik vind het fijn om meerdere vertalingen te vergelijken. Dat kon zonder van app te verwisselen. Nu moet je meerdere apps gaan gebruiken en dat is niet bepaald gebruiksvriendelijk. Het NB doet goed werk,… Lees verder »

Hans den Braber
Hans den Braber
9 jaren geleden

De HSV jongerenbijbel is nu ook te verkrijgen. Het is een prachtige app met heel veel informatie en mogelijkheden. (http://www.hsvvoorjongeren.nl/app/)

Steven
Steven
9 jaren geleden

Fijn dat de Bijbelstudie-App van ZijnWoord er ook bij staat.

Het is geen Bijbel-App, maar wel de enige met vele korte Bijbelstudies.

Deze week komt ook de Android-versie uit!

Erlendoos
Erlendoos
9 jaren geleden

Bedankt! dit is een mooie verzamelpagina voor wat er te krijgen is. Welke app (voor android) biedt de mogelijkheid om aantekeningen te maken?

Steven
Steven
Antwoord aan  Erlendoos
9 jaren geleden

Veel van bovenstaande Apps bieden die mogelijkheid
Zelf vind ik OliveTree helemaal geweldig: Het synchroniseert al mijn aantekeningen met mijn iPhone, iPad, PC, MacBook (en als ik Android had, dan ook) ;-)

Johannes van der Zwan
Johannes van der Zwan
Antwoord aan  Erlendoos
8 jaren geleden

een andere mogelijkheid is mysword voor de android voor de pc vind ik e-sword nog steeds de beste voor mij. Ik kan mijn eigen boeken maken hij kan ook in het nederlands zijn. Eigen boeken bedoel ik met bijbels komentaar, woordenboek etc.. Hij heeft zijn eigen editor en je kan ook voor elk vers je eigen komentaar geven. (deze twee aplicaties zouden ook in de lijst opgenomen moeten worden.

Erwin van Ginkel
Erwin van Ginkel
10 jaren geleden

Ook Dagelijks Woord heeft apps:
– Apple: https://itunes.apple.com/nl/app/dagelijks-woord-bijbeltekst/id556326845
– Android: zit momenteel in testfase. Wordt aan gewerkt

De apps zorgen ervoor dat je elke dag een Bijbeltekst krijgt. Zodra ze uit de testfase zijn, gaan we er meer bekendheid aan geven.

Erwin van Ginkel
Stichting Dagelijks Woord

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Erwin van Ginkel
10 jaren geleden

Super! Daar zitten namelijk een aantal mensen met smart op te wachten :) Ik zal deze toevoegen.

Wouter Dam
Wouter Dam
10 jaren geleden

Interessante blogpost! Ben zelf al jaren actief met OliveTree en heb er al vele bookmarks e.d. instaan.
Vraag: ik zoek nog een mooi ‘boek’ met kaarten e.d. (Bijbelse atlas). Ze hebben er een aantal bij OliveTree, heb jij (of iemand anders hier) ervaring mee en/of een aanrader?

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Wouter Dam
10 jaren geleden

Volgens mij is de Zondervan Atlas van de Bijbel het mooiste, maar de meningen zijn daarover verdeeld :) http://olivetree.com/store/product.php?productid=17836 ($32), dit is de hele lijst: http://olivetree.com/store/home.php?cat=311

Peter Dekker
Peter Dekker
10 jaren geleden

Dank voor het overzicht! De NBV is overigens al beschikbaar op bijbelmobiel.nl en dan is een app niet nodig. We bekijken bij de IKON momenteel ook of voorleesbijbel.nl als app kan verschijnen. Naast de NBV-teksten is dan ook 140 uur audio beschikbaar (per perikoop aangeboden, 1435 items) op de iPad, want de hele Bijbel is door ruim 400 Nederlanders voorgelezen.

André Jansen
André Jansen
10 jaren geleden

Er is ook nog e-Sword voor Ipad. http://www.e-sword.net/ipad/index.htm
E-sowrd HD in App store