Bijbel in WordPress

Working on a Mac (BW)

.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de Bijbel interactief op je website te plaatsen. Zodat je snel referenties laat zien of bijvoorbeeld een “Woord van de dag” of een leesrooster op te nemen. De hieronder genoemde plugins vond ik waardevol genoeg om te presenteren. Vooral de interactiviteit in de site zelf is een verrijking van een goede blog. Alle directe links heb ik opgenomen. Heb je suggesties? Dan hoor ik het graag!

PS: wil je weten hoe je gemakkelijk een website voor een kerk kan bouwen in WordPress, lees dit bericht eens waarin in van begin tot eind uitleg wat voor mij de gemakkelijkste weg naar een goed resultaat was.


Bijbel in WordPress

Klik op de kleine plaatjes voor leesbare formaten van de afbeeldingen.

wp-bible-pluginWP-Bible : Deze site is opgebouwd in WordPress. Een simpele plugin laat je een Bijbel passage in de door jou opgeschreven Bijbel referentie. Zoals bijvoorbeeld Johannes 3:16-17, maar ook een verkorting als Jes 61:1-3. De plugin is gekoppeld aan Biblija.net, waar onder andere ook de Nieuwe Bijbelvertaling en andere relevante nederlandse vertalingen op staan. De WP-Bible plugin inclusief installatie instructie is te vinden via deze link.


reftagger-pluginRefTagger : Een plugin komt uit de Logos stal en is beschikbaar voor verschillende systemen, zoals Blogger, WordPress (link naar de plugin), phpBB, Drupal (link naar de plugin), Joomla en nog anderen. Let op, deze plugin ondersteunt (net als Logos) vooral een aantal engelse vertalingen. Geen Nederlands. Meer info op deze pagina.


sermon-pluginSermon Browser : WordPress plugin. Niet direct een plugin om Bijbel referenties te integreren, maar een gemakkelijke plugin voor met name kerk websites. De site van de makers ziet er prima op orde uit. De kracht zit em in de rubricering van de audio preken waarbij je kan sorteren op verschillende items als “spreker”, “Bijbelboek”, “datum van en tot”, etc. Meer info op deze pagina.


youversion-pluginYouVersion Plugin : WordPress plugin. Hoewel YouVersion nog in Bèta verkeerd zijn ze behoorlijk aan de weg aan het timmeren. In december 2008 hebben ze een plugin gepubliceerd voor WordPress waarbij je netjes de referenties krijgt van de Bijbelreferentie op YouVersion en een deeplink naar deze site. YouVersion heeft ook een prima integratie met mobiele platforms. Hun website is interactief en goed op orde. Meer info over deze plugin via deze link.Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties