Selectie WordPress plugins

De basisinstallatie van WordPress is prima, maar het mooie is dat je aan WordPress extra functionaliteit kan toevoegen door middel van plugins. Hier een lijst met goede suggesties voor je site. Let op: wees kritisch in wat je installeert. Want deze hebben ook invloed op de prestatie van je site. Teveel kan je site bijzonder sloom maken en dat is niet goed. De regel is om alleen dat te installeren wat echt nodig is.

Wordpress-Plugins

Vrij beschikbare plugins en premium plugins

Er is ongelofelijk veel gratis te krijgen. En daar kan je ook heel erg veel prima van gebruiken. Een site opzetten hoeft je maar heel weinig te kosten. Maar er zijn sommige premium plugins die zo ongelofelijk mooi zijn, dat ik ze je van harte kan aanbevelen!!

[ba-column size=”one-half” last=”0″][ba-box background=”#fcf8e3″ border=”#fbeed5″ textcolor=”#c09853″]Let op, niet alle aangeboden plugins zijn ook van behoorlijke kwaliteit. De gebruikers beoordelingen die bij de plugins staan (sterren en commentaren) zijn altijd goed om even naar te kijken![/ba-box][/ba-column][ba-column size=”one-half” last=”1″][ba-box background=”#d9edf7″ border=”#bce8f1″ textcolor=”#3a87b5″]Een aantal van de links naar betaalde plugins zijn affiliated links: als je een plugin aanschaft nadat vanaf deze site bent gekomen is een klein deel van de opbrengst voor creatov.nl.[/ba-box][/ba-column]

Let op, niet alle aangeboden plugins zijn ook van behoorlijke kwaliteit. De gebruikers beoordelingen die bij de plugins staan (sterren en commentaren) zijn altijd goed om even naar te kijken!

FUNCTIONALITEIT

All-in-One Event Calendar

All-in-One Event CalendarEen online agenda die je op maand of week kan laten zien, de volgende  afspraak widget, import en export… Mooi, compleet en gratis. Deze All-in-One Event Calendar is een aanrader en wordt bijzonder goed beoordeeld door gebruikers.

Better Recent Posts Widget Pro

widget_docVeel van je blogbezoekers komen niet op je blog startpagina binnen. Hoe hou je hen vast, of interesseer je hen in de rest van je site of blog? Deze widget helpt je enorm. En maakt een mooie presentatie van je meest recente blogposts (er zijn trouwens ook andere instellingen mogelijk zoals door jezelf vastgestelde statische lijst). Better Recent Posts Widget Pro ($4,-)

cforms II / Contact Form 7

formsMet de cforms II plugin kan je mooie contact formulieren integreren in je blog. En een behoorlijk schone. Er zijn een aantal templates beschikbaar waarbij je zelfs wat mooiere formulieren kan integreren. Een andere optie is Contact Form 7 die gewoon in de WordPress plugins bibliotheek te vinden is.

Comprehensive Google Map Plugin

Google_mapsEen simpele manier om Google maps op je site te zetten. Geen last meer met ingewikkelde codes plakken. Dus wil je je adres pagina netjes compleet maken, dan is deze Comprehensive Google Map Plugin zeker een aanrader.

Google Calendar

Google CalendarNB: dit is geen plugin! Je kan een plugin gebruiken voor je online agenda. Waar je ook voor kan kiezen is om een Google Calendar te delen (kan met een standaard Gmail account) en deze te embedden in je website. Grote voordeel is dat je deze agenda gemakkelijk kan delen met andere beheerders. Check google.com/calendar »

TinyMCE Advanced

Text-Editor-64De standaard WYSIWYG editor is soms erg beperkt. Met de TinyMCE Advanced krijg je veel extra’s in je menubalk. Ook helemaal aan je smaak aan te passen. Dus wil je meer dan alleen plain-text gebruiken en je berichten netjes maken, dan is dit een absolute must!

UberMenu

menu-editEen onderdeel waar veel winst te behalen is in je blog is waarschijnlijk het hoofdmenu en de footer van je site. UberMenu is zo’n rijke plug-in dat het wel even tijd kost om deze in te stellen. Je kan je blog compleet verrijken met widgets, thumbnails en wat niet meer. Erg mooie plug-in! UberMenu

Visual Composer for WordPress

layoutHoe leg je dit nu uit… Het is WYSIWYG, maar dan op een veel hoger niveau. Je pagina of blogpost kan je opbouwen met verschillende bouwblokken. Als je even een pagina hebt waar je meer mee wilt doen dan alleen maar een tekst artikel, dan is dit fantastisch. Check alleen al eens de demo. Visual Composer for WordPress

WordPress Events Calendar

events_calendarZoek je een professionele en gemakkelijke online agenda voor in je WordPress setup? Dan is deze plugin wellicht wat voor je. Gemakkelijk aan te passen aan je eigen smaak. WordPress Events Calendar

WP-Polls

WP-pollAls je wat wilt weten van je bezoekers is deze WP-Polls plugin een handig hulpmiddel. Je kan eenvoudig een poll maken en in een artikeltje hangen of in een widget. En als je wilt is het netjes aan je eigen style aan te passen.

MEDIA

μAudio Player

mp3Deze plugin zorgt dat links naar mp3 bestanden direct een audio player laat zien, terwijl je ook het bestand kan downloaden. Deze gebruik ik o.a. op de pagina van de preken.

Sermon Manager for WordPress

bibliotheek_folderWil je de preken op een nette manier presenteren en goed indelen? Dan is wellicht de sermonbrowser plugin wat voor jullie. Dan is de sermon manager wellicht wat voor jullie. Het werkt net allemaal mooier als alleen maar een lange lijst mp3’tjes.

Viper’s Video Quicktags

video clipAls je een video wil toevoegen aan je bericht dan kan je een hele code kopiëren. Maar de Viper’s Video Quicktags plugin geeft je een knopje extra waarmee je alleen de URL nodig hebt. Vervolgens kan je gemakkelijk de grootte wijzigen en andere opties toevoegen.

BEHEERDERS

Google Analyticator

AnalyticsDit is een mooie plugin om Google Analytics te gebruiken in je blog (dat kan op zich op veel manieren) maar de Google Analyticator plugin toont ook je Analytics in je dashboard!

Google XML Sitemaps

sitemapZoekmachines kan je helpen met een mooie sitemap. De Google XML Sitemaps plugin genereert een mooie XML Sitemap die je ondermeer ook kan gebruiken in Google Webmaster Tools of andere optimalisatie tools.

Optimize DB

databaseHet lijkt magic, deze optimize db plugin. Een simpele plugin die met een klik op de knop je database netjes opschoont. Hiermee kan je bij grotere sites je snelheid zeker een handje helpen.

W3 Total Cache of WP Super Cache

DashboardDe snelheid van het laden van je site wordt een steeds belangrijkere marker voor de zoekmachine. Het is dus not-done om een trage site te hebben. De W3 Total Cache plugin is niet de gemakkelijkste om te installeren, maar is wel echt de beste als het gaat om cache en versnellen van je site. Een eenvoudiger oplossing voor je is wellicht WP Super Cache.

WordPress.com Stats

statisticsJa, ik gebruik naast Google Analytics ook de WordPress.com Stats, want meten = weten! Door deze plugin krijg je prachtig en snel inzicht in het verkeer dat wordt gegenereerd. Deze plugin is tegenwoordig onderdeel van Jetpack, een set plugins die door WordPress zelf wordt aangeboden.

WP-DB-Backup

backupKen je de uitspraak: “Jesus saves, so let’s do it also!” Veel mensen komen het nut van een backup net te laat tegen. Dus regel dat voor je. En dat is precies wat de plugin WP-DB-Backup voor je doet. Noodzakelijk!

WP-PageNavi

navigation-right-frame_blueDe WP-PageNavi plugin geeft je een net wat mooiere navigatie onder je pagina’s.

VEILIGHEID

Akismet

mail_spamEen van de basis plugins die helpt om je site spam-vrij te houden is Akismet. Je hebt hier wel een API-key nodig via WordPress.org.

Captcha

warningDe grote frustratie voor veel webbeheerders is de spam die je in de mailbox krijgt. Daarom is bij ieder online formulier iets extra’s nodig. Bijvoorbeeld de captcha plugin, die je vraagt om een aantal karakters in het formulier over te nemen voor je deze kan versturen. Dat scheelt weer een boel spam!

Even zover… Ik gebruik nog meer plugins, maar deze vind ik het vermelden waard. Als je aanvullingen hebt, heel graag!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

14 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marcel Jongsma
Marcel Jongsma
8 jaren geleden

Ik gebruik All-in-One Event Calendar maar wat mij niet lukt is om de tijdsnotering anders te krijgen. Het wordt in am en pm aangegeven, dit zou ik liever in ”nederlandse” notering zien. Iemand bekend hoe dit aan te passen is? Bedankt alvast!

Evert Schuitert
Evert Schuitert
9 jaren geleden

Ik ben eigenlijk op zoek naar een plugin waar ik documenten in een lijstje kan plaatsen die men dan kan bekijken en/of downloaden. Bij voorkeur met een teller waaraan je kan zien hoe vaak de documenten worden bekeken of gedownload.

Cristel
Cristel
9 jaren geleden

Hi! Ik heb een event op facebook aangemaakt die ik graag op mijn websie zou willen zetten. Het liefst dat hij ook mee veranderd als ik het aanpas oo facebook. Bestaat dat?

fotoeindhoven
fotoeindhoven
9 jaren geleden

Wat ben ik blij deze site gevonden te hebben. Maar ik ben al heel lang op zoek naar een plugin of….. zodat ik een pagina kan maken in kolommen met daarin de links op abc er in. Soort van al die startpagina’s . maar dan in je eigen website voor de vereniging. Ik zit eigenlijk ook met dezelfde vraag als bovengenoemd bij Datakar . Hoe kan ik diverse werkgroepen hun eigen programma plannen en schrijven?… Lees verder »

datakar
datakar
9 jaren geleden

Een voor mij ingewikkelde materie. Ik beheer een wijkwebsite en vele organisaties, willen hun activiteiten in de kalender plaatsen. het is ondoenlijk dit zelf te doen in eigen beheer. Het idee is de organisators van activiteiten een beschermde toegang te bieden, tot alleen de kalender ( aanmaken evenement). Men mag dus niet in het beschermde gedeelte van de website komen. Mijn gedachten gaan uit naar een afzonderlijk formulier wat door de website wordt ingelezen en… Lees verder »

Fedde Sterringa
Fedde Sterringa
Antwoord aan  datakar
9 jaren geleden

Heb je hier al een oplossing voor? Ik zoek nl. net zo iets.

Joke
Joke
10 jaren geleden

Dit blok: Vul je reactie hier in, zou ik dus graag op mijn dagboekpagina hebben, waarna de reactie zichtbaar is onder mijn tekst, maar het lukt mij maar niet een dergelijke widget te vinden. Ik zou je heel erg dankbaar zijn als je mij zou vertellen waar ik deze kan downloaden.

globeview222
globeview222
10 jaren geleden

Ik ben blij met de page navi voor onze website. Zou toch eigenlijk vewachten dat dit standaard is in WordPress of niet?

Greywolf
Greywolf
10 jaren geleden

Oi gezien de info hierboven, super voor een nieuwe wordpress gebruiker zoals ik, ik draai de all in one event calendar, maar geraak er niet uit hoe ik de events naar mijn facebook event post’s blijkbaar is het mogelijk, maar zit al dagen te zoeken, heb je even en tip how to, bedankt bij voorbaat

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Greywolf
10 jaren geleden

Dit is een lastige vraag. Ik heb er ondertussen lang geleden naar gekeken. Wil je een Event automatisch ook een Facebook Event maken? Dat is denk ik lastig om automatisch te doen. Wel kan je aan een Event in Facebook een link hangen. Ik denk dat je dan de link naar het Event erin moet zetten. Maar het is denk ik niet automatisch.

Simon van Groningen
Simon van Groningen
11 jaren geleden

Nog een ander idee voor sermon browser? Ik krijg daar een lege site te zien.

Wouter van der Toorn
Wouter van der Toorn
Antwoord aan  Simon van Groningen
11 jaren geleden

Ik weet het niet precies. De plugin is al even niet bijgewerkt. Hij is ook te vinden op http://wordpress.org/extend/plugins/sermon-browser/ Wellicht is een betere (namelijk, meer updates) http://wordpress.org/extend/plugins/sermon-manager-for-wordpress/