Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Keuze voor URL en naam website

Een simpele keuze, maar misschien wel een van de belangrijkste keuzes die je moet maken: wat wordt de URL van je site. En hoe kies je deze? Daarvoor zijn een paar uitgangspunten belangrijk:

website.com / URL

Je domeinnaam moet je sitenaam zijn

Zorg dat je domeinnaam (URL) ook de naam van je site wordt. Daarmee is de verwijzing gemakkelijk en hoeven mensen verder niet na te denken. Het mooiste is als mensen bij je naam ook direct weten wat het is.

Maar wat nu als de site door iemand anders wordt gebruikt? Dan moet je een andere naam gaan bedenken. Een die duidelijk is en een die bij jouw kerk hoort. En als de .nl al wordt gebruikt, ga dan niet met een .net of een .com toch deze naam dragen. Je maakt het voor je bezoeker alleen maar lastig en verwarrend.

[ba-column size=”one-half” last=”0″][ba-box background=”#dff0d8″ border=”#dff0d8″ textcolor=”#468858″]Schrijf alle verschillende opties op voor een website URL en naam. Zorg dat de naam duidelijk en herkenbaar is.[/ba-box][/ba-column][ba-column size=”one-half” last=”1″][ba-box background=”#fcf8e3″ border=”#fbeed5″ textcolor=”#c09853″]Zorg dat je eerst duidelijkheid heb over je naam. Anders bouw je van alles op terwijl je dit punt nog niet goed hebt doorgewerkt. Neem de tijd, weeg de zaken af. Laat het een paar dagen rusten voor je een besluit neemt! [/ba-box][/ba-column]

Korter is beter

Nu kan je natuurlijk je naam van je kerk helemaal uitschrijven en gebruiken. Denk aan christelijkgereformeerdekerkdriehuizen.nl. Klinkt natuurlijk mooi, maar ja, probeer het maar eens in een keer goed te typen. Je kan hier kiezen voor jargon en afkortingen: dan kom je uit op cgkdriehuizen.nl of cgk-driehuizen.nl (als ze allebei vrij zijn, allebei kopen). Maar je kan ook creatief zijn. Wat dacht je van kerkvoornu.nl? Dat is een mooie naam voor je site en een die je prima kan bekendmaken. De volgende stap is dan wel om het niet alleen de naam van je site te laten zijn.

Eerst je domeinnaam

Je kan checken of je .nl naam nog vrij is op o.a. sidn.nl, de site van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland.