unspoken plea

Ik zal je zeggen wie je bent

2 min leestijd
[ba-youtubeflex videoid=”d5Zqx8ZBooA”]

Wie jij bent? Nou, daar is voor veel mensen niet zo moeilijk achter te komen. Een simpele zoekopdracht en allerlei informatie is te vinden voor iedere aardbewoner. Zit je op een van de sociale netwerken, dan is het nog gemakkelijker. Ik kan zien hoe je eruit ziet, wie je vrienden zijn, hoe je communiceert, naar welke muziek je luistert, waar je op vakantie bent geweest, welke filmpjes je leuk vindt…

Google jezelf eens

Als je het nog nooit hebt gedaan, dan zou je dat direct eens moeten doen: google eens op je eigen naam en kijk wat je vindt. Geloof me, anderen doen dit ook. Als je solliciteert, als je een stageplek zoekt of wat dan ook, je wordt gezocht. Je kan je online identiteit beïnvloeden, maar dat kost veel tijd. Na jaren is informatie nog steeds te vinden, zelfs als jij het hebt verwijderd. Wil je over een paar jaar serieus worden genomen, zorg dat je online identiteit nu al op orde komt. Jij kan het beïnvloeden. Check mijn online identiteit maar eens, klik op het plaatje hieronder.

Google zoekopdracht Wouter van der Toorn

Evangelisatie is communicatie

Gisterenavond heb ik een presentatie gegeven over Internet Evangelisatie. Saai? Nou, als je het zo zegt wel. Maar niet als je het even allemaal terug brengt naar de essentie: evangelisatie is communicatie. Dat dat in deze tijd anders gaat dan 10 jaar geleden is niet verwonderlijk. Wat niet anders is is dat het communicatie is. En dat mensen kijken. Wie ben jij, hoe praat jij met anderen, welke foto’s plaats je, reageer je op berichtjes? Iedereen brengt zijn eigen boodschap. De belangrijkste boodschap ben jij zelf. Kansen zat. Hoeveel vrienden heb je: 200, 350, 500? Dat is toch een grote groep die jij kan beïnvloeden (met wat dan ook).

Stille oproep

Hierboven (nogmaals) het filmpje “een stille oproep“. Een fictief verhaal van iemand die niet gelovig is, zegt ook niet geïnteresseerd te zijn, maar ten diepste gewoon wel kijkt. Je kan zeggen wat je wilt, maar je leven (dus ook online) is de belangrijkste reden om naar God op zoek te gaan. Ook online geldt: “Preach the gospel always, If necessary use words.” ~ St. Francis of Assisi.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -