Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Opdracht voor de kerk

30 augustus 2011

Whitby Abbey Sunset

Photo by James Whitesmith

Ik wil nu even niet in de marketing modus schieten maar eerlijk de vraag stellen wat het bestaansrecht en de opdracht van de kerk is. Waarom is de kerk (in zijn algemeen) er überhaupt? Om het niet al te ingewikkeld te houden de opdracht die Jezus gaf aan de leerlingen: “Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb.”(Mat. 28:19-20)

Opdracht voor de kerk:

Discipelen maken

Als er één opdracht aan de basis staat van de gemeente dan is het deze simpele opdracht. Niet zomaar een boodschap droppen maar leren. Niet zomaar een programma maar leven. Niet alleen maar samen. (Mat. 28:19-20)

Goed Nieuws

De opdracht is om de boodschap van Jezus bekend te maken. Geroepen om het Nieuwe Verbond te dienen (2 Cor. 3:6) Dat gaat om het Goede Nieuws dat Jezus leeft, dat er verzoening met God mogelijk is door genade alleen.

Het Koninkrijk van God zichtbaar maken

Dit is waar Jezus het graf voor uitkwam (Hand 1:3). Dit is de nieuwe werkelijkheid. De gemeente zou een plek moeten zijn waar Gods nieuwe werkelijkheid al zichtbaar wordt.

Kan je dit voor mij aanvullen??
Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

Opdracht voor de kerk

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0