Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Een paar vragen aan gelovigen

25 oktober 2011

vraag

En dan bedoel ik… welke gelovige dan ook. Of je jezelf een atheïst of agnost noemt, christen of ietsist. Uiteindelijk is iedereen wel van iets overtuigd of heeft een conclusie getrokken.

  1. Heb je je gezonde verstand gebruikt bij de overtuiging die je hebt?
    Geloven is niet een domme bezigheid, tegengesteld aan verstand en logica. Het verstand is beperkt, kennis heeft zijn grenzen. Maar schakel het gezonde denken niet uit. Aan de andere kant, wees niet te arrogant in welke overtuiging je hebt.
  2. Bestaat er meer voor je als je verstand in je overtuiging?
    Er is zoiets als waarheid. Maar dat is een heel groot thema. Wie weet wat waar is? God is een geheim… Maar dat geheim is niet alleen maar onbereikbaar.

De mens heeft zowel verstand als gevoel. Een mens heeft behoeftes en verlangens. De mens is geen machine, supercomputer, alleen maar logica.

Een stappenplan?

Wil je op zoek naar God, naar waarheid? Hier wat suggesties:

  1. Onderken dat je gewoon een mens bent. En besluit dat als God bestaat je hem wilt leren kennen.
  2. Stel deze (als hij dan bestaat) God gewoon een simpele vraag om zich bekend te maken. God zal hierin initiatief moeten nemen. Dat lijkt me logisch, want als God er dan is, dan is zijn verhouding tot de mens in ieder geval dat Hij onafhankelijk is van wat mensen van Hem vinden.
  3. Onderzoek wat je kunt onderzoeken. Probeer te luisteren met je hart. Maar waar moet je beginnen? Misschien is de Bijbel een goede optie? Voor christenen is het het belangrijkste boek waarin God spreekt. Check bijvoorbeeld startersbijbel.nl of overgeloven.nl.

Reageer

Hoe ben jij aan je overtuiging gekomen?

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Een paar vragen aan gelovigen

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0