WordPress themas

Waarom ik mijn blog veranderde

1 min leestijd

Hij was toch leuk en alles werkte toch, de vorige versie (vorige thema) van deze site? Ja, dat is zo. Maar één ding lukte me steeds maar niet: de site sneller maken. En dat terwijl tempo van sites een steeds belangrijker marker worden en een rol speelt in ranking in de zoekmachine (dat noemen ze nu SEO, Search Engine Optimization). Het effect van verandering van het thema (WordPress template) is voor mij opvallend: Google pagespeed ranking steeg van 71/100 naar 89/100.

WordPress themas

Daarbij is op een of andere manier het bezoekers aantal bijna instant substantieel verhoogd. Waar dat nu aan ligt weet ik niet. Verder probeer ik W3 Total Cache (WordPress plugin) verder te tunen. Er is nog wel wat winst te boeken denk ik.

PS: de verandering heeft ook direct effect op de Alexa ranking. Het was me steeds niet gelukt om deze fatsoenlijk onder 300000 te krijgen, vandaag is dat 289150. De Alexa ranking heeft weliswaar een andere waarde als de Google Ranking, maar is ook een marker die je in de gaten kan houden.

Met een beetje pijn in het hart heb ik dus afscheid genomen van het Platform Pro thema (van PageLines) en ben nu overgestapt op Standard Theme (van 8Bit). Het is inleveren van een bijzonder flexibele admin-sectie (iets waar PageLines ongelofelijk goed in is). Dus kostte het me iets meer hacken en aanpassen van de bestanden. Maar goed, zoals eerder gezegd, de winst is het meer dan waard.

REAGEER! Wat vind je van de huidige site? En nog tips voor het verbeteren?

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -