Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Sportschool of kerk?

14 november 2011

kerk en sportschool

Je zou de sportschool en de kerk niet tegenover elkaar moeten uitspelen lijkt me. Alhoewel, de apostel Paulus heeft het over het nutteloze van lichamelijke oefeningen (1 Tim 4:8).

Een nieuwe studie heeft nu laten zien dat het best gezond is om naar de kerk te gaan (bron). Ga je regelmatig naar een kerk, dan heb je waarschijnlijk minder last van depressiviteit (27% minder kans), heb je een minder sombere blik op het leven en ben je meer optimistisch (56% meer kans). Wow, waar de kerk al niet goed voor kan zijn.

Rol van de voorganger

Het onderzoek geeft verschillende hints over de diepere gedachten achter deze uitkomst. Eén ervan is dat de steun van de predikant / priester / voorganger belangrijk wordt ervaren. De voorganger is dus een belangrijke baken.

Sociale omgeving

Ook geeft de studie aan dat de hele sociale samenhang hier een belangrijke rol in speelt. De kerk is meer dan alleen een religieus concept, het is ook een sociale gemeenschap.

Opdracht voor kerk

De uitkomsten verbazen me eerlijk gezegd niet helemaal. Al is de praktijk van kerk zijn nogal eens complex. De sociale connectie met andere christenen kan heel verrijkend zijn. Aan de andere kant kan het ook erg beklemmend zijn, dwingend. Laten we nu even niet te negatief oppakken, want de kerk verdient een centrale plek in de samenleving. De plek waar hoop is, aanvaarding, vriendschap, vergeving. De plek waar God is… Dus kerken, hier ligt een prachtige rol te wachten om te werken aan een gezonde samenleving. Gezonde relatie met God, gezonde relaties met mensen, gezonde balans, gezonde verwachtingen.

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Sportschool of kerk?

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0