Illustratie van de tabernakel

God wil onder de mensen zijn

1 min leestijd

Illustratie van de tabernakelBron: esvstudybible.org

Een van de beelden voor de kerk, de gemeente van Jezus Christus, is dat het het gebouw is waar God woont. Het is het beeld van de tabernakel, de tent die God voor zich liet neerzetten. Dat wilde Hij omdat Hij in het midden van zijn volk wilde wonen (Ex 25:8).

Tabernakelen

Jezus, de zoon van God, kwam als mens bij ons wonen (Joh 1:14). Hier staat ook het oude woord ‘getabernakeld‘. God wilde onder de mensen zijn. Dat is de reden van Kerstfeest. God wilde niet op een afstand blijven. Hij werd mens onder de mensen.

Waar is die tent?

Maar nu, waar woont God nu? Waar is zijn tent, zijn heiligdom? Jezus is niet meer op aarde. Er is geen tent waar God in woont. Of is die er toch?

“Wijzelf zijn de tempel van de levende God, zoals God heeft gezegd: ‘Ik zal bij hen wonen en in hun midden verkeren, ik zal hun God zijn en zij mijn volk.” (2 Kor 6:16)

De plek om God te ontmoeten is dus in de tempel, in de tabernakel, in de gemeente. Stel je voor dat de gemeente van God er niet meer is… waar kan je God dan ontmoeten? De gemeente is de tent waar God in woont, waardoor Hij onder de mensen kan zijn.

Onmisbare kerk

Ik heb de laatste maanden mezelf toch wel eens afgevraagd waar de gemeente (kerk) voor is. De tent van God maakt me erg veel duidelijk. Onmisbaar dus. Stel je de stad voor zonder tent. Dan wordt God toch moeilijk te vinden!

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -