Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

God wil onder de mensen zijn

6 december 2011

Illustratie van de tabernakelBron: esvstudybible.org

Een van de beelden voor de kerk, de gemeente van Jezus Christus, is dat het het gebouw is waar God woont. Het is het beeld van de tabernakel, de tent die God voor zich liet neerzetten. Dat wilde Hij omdat Hij in het midden van zijn volk wilde wonen (Ex 25:8).

Tabernakelen

Jezus, de zoon van God, kwam als mens bij ons wonen (Joh 1:14). Hier staat ook het oude woord ‘getabernakeld‘. God wilde onder de mensen zijn. Dat is de reden van Kerstfeest. God wilde niet op een afstand blijven. Hij werd mens onder de mensen.

Waar is die tent?

Maar nu, waar woont God nu? Waar is zijn tent, zijn heiligdom? Jezus is niet meer op aarde. Er is geen tent waar God in woont. Of is die er toch?

“Wijzelf zijn de tempel van de levende God, zoals God heeft gezegd: ‘Ik zal bij hen wonen en in hun midden verkeren, ik zal hun God zijn en zij mijn volk.” (2 Kor 6:16)

De plek om God te ontmoeten is dus in de tempel, in de tabernakel, in de gemeente. Stel je voor dat de gemeente van God er niet meer is… waar kan je God dan ontmoeten? De gemeente is de tent waar God in woont, waardoor Hij onder de mensen kan zijn.

Onmisbare kerk

Ik heb de laatste maanden mezelf toch wel eens afgevraagd waar de gemeente (kerk) voor is. De tent van God maakt me erg veel duidelijk. Onmisbaar dus. Stel je de stad voor zonder tent. Dan wordt God toch moeilijk te vinden!

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments

God wil onder de mensen zijn

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0