Generic selectors
Exacte overeenkomst
Zoek in titel
Zoek in content
Zoek in artikelen
Zoek in pagina's
Filter by Categories
Bijbel
Communicatie
Creatief
Films
Geek
God
Inspiratie
Internet
iPad
iPhone
Jongeren
Kerk
Leiderschap
Mac OS X
Persoonlijk
Preekkunst
Social Media
Tech
Verhaal
wordpress

Je bent gemaakt voor blijdschap

14 mei 2012

kind met verf op het gezicht

Wat is het doel van het leven? Dat is een interessante vraag die niet altijd gemakkelijk is te beantwoorden. Soms is het wel even goed om eens het denklijntje open te zetten. Daar was C.S. Lewis trouwens goed in. Zijn stellige overtuiging: we zijn geschapen voor blijdschap.

Dagen vullen met voldoening

God is ook vol van blijdschap, vreugde, genieten. Hij heeft immers ook de dingen gegeven die het leven mooi maken. Je kan er behoorlijk druk mee zijn en je dagen ermee vullen: slapen, eten, drinken, liefhebben, spelen, bidden, werken. Maar zijn we niet te snel tevreden met deze dingen? Ze zijn mooi, prachtig, onmisbaar en geweldig. Maar ze komen op de tweede plek.

Als dit al op de tweede plek komt en zoveel voldoening geeft, wat moet dan dat wat op de eerste plaats komt wel niet geven. Het allereerste in het leven is: God aanbidden en liefhebben. Dat moet een nog diepere voldoening geven! Dat wordt dan genieten van het mooiste van het leven.

Argument voor bestaan God

Lewis heeft een fascinerend argument voor het bestaan van God. Dat argument is gebaseerd op verlangens die we hebben. Het verlangen naar iets laat het bestaan daarvan zien. Honger wijst naar bevrediging in de realiteit van voedsel, dorst naar drinken, seksuele behoefte naar seks, vermoeidheid naar slaap. Je kan nog even doorgaan.

Maar het gaat dan ook op voor andere “natuurlijke” verlangens: spirituele honger, verlangen naar bovennatuurlijke ontmoetingen, streven naar onsterfelijkheid (en ga zo maar door…) zijn kosmische verwijzingen naar de realiteit van bovennatuurlijke voldoening. Ze zijn een verwijzing naar de realiteit van God.

Reageer

Waar vind jij voldoening in?

Wouter van der Toorn
Media Innovator & Art Director bij Jesus.net. Mijn tijd vul ik met nieuwe media, God, geloof, muziek, films. Over al deze zaken publiceer ik op mijn blog.
0 Comments
God

Je bent gemaakt voor blijdschap

door Wouter van der Toorn Leestijd: 1 min
0