Maya Kalender

Mijn Maya kalender ervaring

1 min leestijd

Maya Kalender

Mijn vader is predikant. Daardoor krijg je heel veel post, ook van wild vreemden. Wij hebben in jaren negentig een aantal keer een brief van mede-christenen ontvangen die naar zijn/haar stellige mening de openbaring had gekregen over de datum dat Jezus Christus terug zou komen. In de brief stonden specifieke data. “Volgende week vrijdag komt Hij terug, maak u gereed!” Omdat ik als tiener gefascineerd was door allerlei eindtijd-theorieën over de terugkomst van de Christus, was de eerste keer dat ik zo’n brief las best spannend.

En toen de bewuste vrijdag daar was, vroeg ik me gespannen af of het dan die dag ook echt zou gebeuren… En je raadt het al, Jezus kwam die dag niet, het was niet het einde van de wereld en ik moest die dag gewoon naar school. Het was enigszins teleurstellend, maar ook geruststellend omdat het einde nog niet was gekomen.

Ik heb mijn ‘Maya kalender’ ervaring dus al jaren geleden gehad en door de tijd zullen er nog vele voorspelling komen die het einde zullen aankondigen.

Nee ik wil het einde van de wereld niet
ja, ik verwacht de terugkomst van Christus
Maar in deze dagen vier ik dat Hij gekomen en als God onder ons is komen wonen.
Dat geeft mij hoop voor de toekomst.
Dat is kerst voor mij. Emmanuel, God met ons.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -