bethlehem

Het is moeilijk om in Bethlehem te komen

1 min leestijd
[ba-youtubeflex videoid=”bjQDl95tOcU”]

Het kerstverhaal verteld door herders in het huidige Midden-Oosten, door Palestijnen, Joden en Arabieren. Nou, het is lastig om in Bethlehem te komen, voor je het weet word je aangezien als terrorist. En Maria… zij was een hele sterke vrouw. En Jezus… is ook een vluchteling!

Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst. Jesaja 9:5

De Prins van de vrede is geboren in het meest omstreden land op deze wereld. Begrijp je het nu, Gods boodschap? Dat Jezus midden juist midden in de onrust, het centrum van de strijd werd geboren betekent dat God Zelf vanuit dat centrum vrede mogelijk maakt voor deze wereld.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -