25m2 syria IKEA

De SYRIA collectie van IKEA

2 min leestijd

Tussen de Billy kasten, Klippan bankjes, Skold schapenvachten en Dagligen kaarsen heeft de IKEA in Slependen (de grootste IKEA in Noorwegen) nu ook de speciale SYRIA serie. Er is een bijzondere showroom van 25 vierkante meter ingericht. Om het probleem van een oorlog eens niet ver weg te laten, maar dichtbij te brengen en ons hier kennis te laten maken met de verschrikkingen van de oorlog. Check hier het filmpje.

IKEA en Rode Kruis

De SYRIA showroom is ontworpen door een reclamebureau, het Rode Kruis en IKEA en is een replica van een echt Syrisch huis uit de buurt van Aleppo. De typische IKEA-labels vertellen je even niet de prijs, maar het verhaal van het leven in de oorlog. Ze vertellen over het tekort aan voedsel, medicijnen en schoon water.

Doe ook wat

De werkelijkheid is verre van romantisch, maar de harde realiteit voor duizenden mensen. Met de oorlog worden wij vaak maar weinig mee worden geconfronteerd. Gewoon, omdat het leven hier ook doorgaat. Het is echt geen onwil en soms zou je niet weten wat je er aan zou moeten doen.

Help organisaties daar ter plekke te helpen. Organisaties als het Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen en andere organisaties. Help organisaties die vluchtelingen proberen te redden op de Middellandse Zee, zoals stichting Bootvluchteling. En wees gastvrij voor vluchtelingen die een veilige plek hebben gevonden in ons land. Meld je bijvoorbeeld aan bij Gastgezin voor een vluchteling.

Een app voor vluchtelingen

PS: de Love-Europe, app voor vluchtelingen, is een smartphone app waar ikzelf aan werk, samen met een heel team, om vluchtelingen te helpen om hun weg te vinden in Europe. Binnenkort kan de app gebruikt worden om ook lokaal contact te leggen met vluchtelingen.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -