Elton John Commercial

Beste Kerst commercials 2018

3 min leestijd

Het is lijstjes tijd hè, dus ik kom ook met een paar leuke lijstjes. Een van de lijstjes is die met mooie en tranentrekkende commercials. Want ieder jaar komen er weer pareltjes voorbij. Allemaal proberen ze iets van de Kerstsfeer te brengen. De ene met slechts eten en kleding, de ander met de diepere en mooiere gedachte van waar het Kerstfeest voor staat.

Burberry

Deze moet ik wel posten. Matt Smith, die eerder Doctor Who speelde, is wel echt een tof karakter in deze commercial van het Britse modemerk Burberry. Het is chic, maar het is wel heel treurig allemaal. Dure kleding, duur eten, niemand blij. Doe je ogen even dicht en denk maar gewoon aan Kerst zelf…

https://www.youtube.com/watch?v=QG0zqaUDOEE

John Lewis

Ieder jaar brengt het Britse warenhuis keten John Lewis een bijna gegarandeerde iconische Kerst commercial. Altijd mooi, zoet, happy, dromerig. Dit jaar speelt Sir Elton John een rol in het filmpje. Niet iedereen vond het tof, omdat het, als je snel kijkt, gewoon een beetje Elton John promotie is. Vinden sommigen. ‘Some gifts are more than just a gift’ is de slogan. Een piano in dit geval heeft alles bepaald voor wat erna ging komen voor Sir Elton John.

https://www.youtube.com/watch?v=mNbSgMEZ_Tw

Zalando

Ik ben niet echt fan van Zalando, maar ik vond hun filmpje opvallend. Alle generaties en in allerlei verschillende talen die samen het kerstlied ‘Stille Nacht’ zingen. Stemmig en mooi.

https://www.youtube.com/watch?v=cm4vo2MGYro

McDonald’s UK

Er zijn geen wortjeltjes over voor de rendieren van de Kerstman. Nergens te vinden. Gelukkig is uw favoriete junkfood zaak met gezonde oranje knabbeltjes om de Kerstman uit de brand te helpen. Beetje cheap, maar wel leuk.

Macy’s

Het Amerikaanse warenhuis Macy’s heeft een prachtige commercial gemaakt van een astronaut die met de kerst in de ruimte moet blijven en haar familie moet missen. ‘Believe in the wonder of giving’. Er is een cadeautje van aarde aan de moeder in de ruimte. En piepschuim in een ruimtestation… dat is wel erg leuk (maar zal ook wel een zootje zijn om op te ruimen!). Mooie commercial.

https://www.youtube.com/watch?v=RHF0YP1LKsI

Apple

Papier en draad, dat is wat mensen bij elkaar brengt. Tenminste, dat wil het duurste techbedrijf ter wereld in zijn Kerst commercial delen. Lekker analoog. Doe je telefoon even lekker uit en kijk de wereld in, laat je verrassen!

https://www.youtube.com/watch?v=3dJCroCMBPM

Sainsbury’s

Deze Britse supermarktketen heeft een allerschatigste commercial gemaakt met kinderen in de hoofdrol. Die doen het klassiek goed in dit feelgood seizoen.

 

De Nederlandse commercials zullen spoedig komen. ‘k Ben natuurlijk benieuwd naar die van Jumbo (check hun filmpje van vorig jaar), Albert Heijn (zij wonnen met dit filmpje de Gouden Loeki), Plus (check het filmpje ‘Goed eten is samen eten‘ hier) en anderen. Ook de NS had weer mooie commercials (check hun eindejaarsfilmpje uit 2017). Eerst moet de Sint het land nog verlaten. Dan zal ik deze lijst verder aanvullen. Heb je nog meer mooie commercials, laat je tip even achter, dan zet ik deze erbij!

‘k Ben verder benieuwd of je commercials kent die gebruik maakt van het ‘originele kerstverhaal’. Zalando is in dit lijstje de enige naar mijn weten. Dus als je tips hebt op dat gebied, ik hou me aanbevolen.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties