olivetree bijbel app

Olivetree Bible app weer terug

2 min leestijd

Oh wow, ik kreeg net een persoonlijk mailtje van de ontwikkelaars dat de Olivetree Bible Study app weer terug in de app store. Ze hadden deze Bijbel app uit de Europese stores gehaald vanwege GDPR / AVG (je weet wel, de Europese privacy wet) dat ze niet op orde hadden. Meerdere malen heb ik hen gevraagd om updates en als je na maanden nog steeds een reactie krijgt ‘we zijn er mee bezig’, dan weet je het wel. Het wachten is gelukkig over. Een update heeft de app AVG-proof gemaakt en de app is weer te downloaden via de reguliere weg.

Eigenlijk is het onbegrijpelijk dat dit zo lang heeft geduurd. Via een US account kon ik wel de app gewoon downloaden, maar dat was wel een omweg die een gewone gebruiker niet per se eenvoudig doet. Als je een nieuwe computer of een nieuwe telefoon kreeg, kon je niet meer bij je oude spullen. Ook het terugzetten van backups stuitte op issues, omdat de app niet meer beschikbaar lijkt te zijn in de app store en dus niet meer wordt hersteld.

[itunes url=”https://itunes.apple.com/nl/app/bible/id332615624?mt=8″/]

Windows Mobile 😲

Volgens mij heb ik al een Olivetree account sinds 2004, toen ik nog supertrots was op mijn iMate JAM smartphone wat een fijne Windows Mobile besturingssysteem had en al leefde in het pre-iphone tijdperk. Dat betekent ook dat ik sindsdien mijn theologische bibliotheek vooral hier heb opgebouwd.

Hier komt het ding van digitaal bezit: als een app dan opeens verdwijnt wordt opeens al je digitale bezit onbereikbaar (tenzij je de digitale sluipweggetjes kent). Dat is me in het verleden een keer eerder gebeurd, namelijk alle muziek die ik via Planet Internet had aangekocht. Al die investering ben ik kwijtgeraakt toen deze streamingservice, waarbij je je nummer per stuk aanschafte, uit de lucht werd gehaald.

Anyways, lang verhaal kort, blij dat een van de betere Bijbel apps weer terug is!

Download de Olivetree Bijbel App

Dit is de link naar de Mac App van Olivetree Bible Study App »

Dit is de link naar de iOS App van Olivetree Bible Study App »

De overige links: Android, Kindle Fire, Windows, Online.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

Abonneer
Laat het weten als er
guest

3 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roland J. van der Straaten
Roland J. van der Straaten
5 jaren geleden

Eerder ging het over “Ik weet het niet “. Vandaag kunnen we dankzij een hartelijk gebaar zeggen “Ik weet het wel “.
En inderdaad wil ik er graag ALLES over weten. Melden gus bij Olive Tree, voor de nieuw app. Met dank aan Wouter. God Bless !

Erjan van der Linde
Erjan van der Linde
Antwoord aan  Roland J. van der Straaten
4 jaren geleden

Het opbouwen van een digitaal bezit via een app of computerprogramma vind ik een wiebelig iets. Je hebt het, maar het kan ook ineens weg zijn. Inmiddels heb ik via Olive Tree een indrukwekkende hoeveelheid aantekeningen verzameld. Hoe kun je die veilig stellen? Kun je die downloaden? Back-uppen?