gebroken hart

Een gebroken hart

1 min leestijd

Ken je het gevoel alsof je hart in wel duizend stukjes is gevallen? Dat kan gebeuren als je een groot verdriet overkomt. Misschien is er een breuk in een vriendschap, een breuk in je gezin of staat je huwelijk onder druk. Het kan voelen of je moet rondlopen met een gebroken hart in je borstkas.  

Je hart kan dus daadwerkelijk een beetje stuk gaan door het overlijden van een dierbare, door rouw en verdriet, door liefdesverdriet of andere grote stressvolle gebeurtenissen. Een jaar na zo’n gebrokenhartsyndroom kunnen littekens gevonden worden op het hart van een patiënt.

Dit hele medische verhaal doet me denken aan de beeldspraak die in de oude geschriften van de Bijbel wordt gebruikt. Het gaat er nogal vaak over ‘het hart’ als de kern van wie we zijn als mens. En als het gaat over dat we echt moeten veranderen tot een beter mens, dan wordt over een nieuw hart dat je nodig hebt…

Luister de hele overdenking die vanmorgen te horen was op omroep Gelderland in het programma ‘Zin in Zondag’.

Waardeer je dit artikel? Overweeg een kleine donatie. Voor een volgend kopje koffie tijdens het schrijven bijvoorbeeld.

PS: zie je een schrijfvoutje? Mail me ff!

Bedrag € -

[yarpp]

Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties